4.12.2020 19:20:20 Senedra
Oříšková pasta
Dámy, tady se ví všechno.
Jako každý rok jsem opražila lískové oříšky v troubě, odrbala z nich co nejvíc slupek a nastrouhala jsem je v robotu. Jenže během strouhání část tak nějak stekla dohromady, asi se uvolnil tuk a vzniklo něco, co připomíná burákové máslo - prostě pasta, která voní po opražených lískových oříšcích.
Část nastrouhaných oříšků jsem zachránila, ale mám tady misku čehosi, co si netroufnu dát do cukroví a netuším, co s tím. Zase se mi nechce tu pastu vyhodit, může jí být tak čtvrt kila. Kousek bych zkusila použít do krému na jedny sušenky, ale to vezmu dvě, tři lžičky...
Tak co teď? Ani nevím, jak skladovat - asi všechno přendám do sklenice s uzávěrem a šoupnu do lednice.
Odpovědět