neznámá |
|
(21.2.2021 9:41:39)
Evžinku, pak napiš jestli ho používáš dlouhodobě. U nás se moc nechytl, ale asi žijeme jiným stylem života než je uplně běžné, nakonec ho používám na domácí výrobu mastí, kde se bylinky louhují za tepla a ne varem.
Už dlouho se chytám udělat v něm přepuštěné máslo.
|
K_at |
|
(21.2.2021 9:48:42) Holky, jak to funguje? Ráno nahazim suroviny a odpoledne hotovo? Bez připalování a podlévání atd??? To mě vždycky lákalo zkusit.
|
neznámá |
|
(21.2.2021 9:52:57) Přesně tak, ráno před odchodem do práce ho naplníš a odpoledne je vařeno. Já mám letitý hrnec, jeden z prvních, má dva stupně vaření - pomalý a pomalejší- a sám se nevypne, je potřeba to vychytat, ale nevím jak ty novější.
Okorát pozor s kořením, více se rozloží a jídlo je více ovoněné.
|
K_at |
|
(21.2.2021 9:55:10) Neznámá, to zní zajímavě. Nebo večer, ráno hotovo, případně dochutit.
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 10:06:25) My máme několik let starý. Sám se po příslušném čase vypne a pak jen udržuje jídlo teple.
|
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 10:04:59) Jojo, ono je to výhodný, pokud jsi pryč. Nic se tam nemůže pripalit. Vecer to tam hodíš a v poledne obedvas, ačkoliv jsi dopoledne pryč. Nebo to tam hodís ráno, jedeš na výlet a večer na tebe čeká teplý jídlo. Kdyz jsme doma, tak mi přijde jednodušší si uvařit na sporáku. Je to rychlejší, min plánování a tak podobně, ale když jsme pryc, tak je to fajn. Zvlášť, když ted nejsou hospody.
|
K_at |
|
(21.2.2021 10:12:54) Půlko, no právě - jsem v práci. Ale dítě doma. Ona si uvaří nějaký blafy. Ale vařím cca obden. Jim většinou i já večer něco teplého, manžel taky. Tak představa, že mám ráno/odpoledne hotovo, je lákavá.
|
|
Len |
|
(21.2.2021 13:52:48) Jj, normalne na sporaku je to rychlejsi. Ovsem z pomaleho hrnce mnoha jidla chutnaji jinak, je treba vyzkouset, co komu chutna. Ja pomale vareni miluju hlavne kvuli chuti, delala jsem v troube v litinovem hrnci, ale mam plyn, odejit od toho nechci a teplota se blbe reguluje. Pomaly hrnec mame dva roky, pouzivam ho hodne na takova ta jidla, kde je dlouhe vareni jednoznacne lepsi, treba bolonska omacka je neprekonatelna, 24 hodinovy vyvar take. Deti z nej miluji kure, pak ho v te nadobe strcim do trouby na kurku.
|
K_at |
|
(21.2.2021 16:29:57) ... vážně uvažuji, že si ho po výplatě koupím. Jen si chci udělat představu, k čemu v praxi lze hrnec využít. Takže - polévky, omáčky, maso s něčím - co obvykle dělám v troubě nebo na plotně. Nějaké dušené zeleniny atd. Asi tak? Koupit nějaký dražší, nebo stačí obyč? Když by se neosvědčil, soupnu na chalupu.
|
Žžena |
|
(21.2.2021 16:58:26) Kat, zeleniny taky. Moje maminka v něm frčí obilné kaše.
|
|
Vranice |
|
(21.2.2021 17:03:02) Kat, jestli máš elektrickou troubu, zkus vzít zapékací nádobu s víkem, dej do ní maso, zeleninu, co chceš podle nějakého receptu pro pomalý hrnec, nastav troubu na cca 95 stupňů na těch 5-7 hodin a jestli z výsledku budete nadšení, tak si kup pomalý hrnec. Bude mít oproti troubě menší spotřebu a možná nějaké funkce navíc, ale výsledek by měl být obdobný. Jídlo z něj chutná trochu jinak. Pomalý hrnec jsem zdědila, používám sporadicky, dá se bez toho žít. Potřebuji mít navařeno tak, aby se za hodinu - max. dvě mohlo jíst, proto pomaláč moc nevyužívám.
|
Bouřka |
|
(22.2.2021 10:47:41) Vranice, tak já bych bez něj žít nechtěla, u mě patří k top věcem už pěkných pár let
|
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 17:09:49) My máme tenhle a dobrý. Ani nevím, jestli je to dražší nebo levnější, potřebovali jsme hlavně velký.
https://www.klarstein.cz/Kuchynske-spotrebice/Kuchynsti-pomocnici/Sous-Vide/Klarstein-Bankett-Slow-Cooker-cerveny-320-W-elektricky-hrnec-digitalni-6-5.html?price=1349,00
Dle mého můžeš mít jakýkoliv. Ono to umí jen hřát na několik stupňů a pak se vypnout. Asi žádný nebude umět víc. Ono fakt jde jen o to, jestli se ti hodí naházet někam suroviny a za půl dne jíst. Pokud ne, tak je ti to nanic, pokud ano, tak to využiješ.
|
Žžena |
|
(21.2.2021 17:20:26) Půlko, některé se samy vypnout neumějí. Máme doma dva, jeden velký, ten má časovač a vypne se sám (resp. přepne na udržování teploty a po urč.době vypne) a pak jeden maličký, a ten nemá časovač, sám se nevypne. Ake dal by se pořešit časovačem do zásuvky, kdyby na to přišlo. Tak to je jen poznámka pod čarou. Ověřila bych si, že časovač má.
|
|
|
Len |
|
(21.2.2021 17:11:41) Kat, ja mam uplne obyc Crockpot v prepoctu asi za 1000Kc a uplne staci. Pokud ho teda nechces davat na plotnu, to bys potrebovala ten drazsi, muj ma kameninovou nadobu a da se dat do trouby, na plotnu ne. Omacky, masa, zelenina, vyvary, kase, vyskvari sadlo, udela ghi. Pouzivam ho opravdu dost, hlavne pres zimu, kdy preci jen toho masa a vyvaru snime vic. Druha moznost je multifunkcni hrnec, ktery ma i funkci pomaleho vareni. Vetsinou je to i papinak, takze moznost varit hodne pomalu, nebo hodne rychle
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 17:13:04) Jak tam děláš to přepuštěný máslo?
|
Len |
|
(21.2.2021 17:58:11) Pulko, 4 masla zhruba 4 hodiny na high, az se to na dne zkaramelizuje a voni po oriscich. Pak precedim pres platno.
|
Ráchel, 3 děti |
|
(21.2.2021 18:12:42) tyjo super! máslo mě nikdy nenapadlo
|
|
Půlka psa |
|
(21.2.2021 20:08:06) Super, díky.
|
|
|
|
K_at |
|
(21.2.2021 17:44:30) Holky, díky. Normálně právě dělám věci - ne přes noc, protože nechci nechat bez dozoru, ale třeba 3-4 hodiny na cca 110-120. A velmi mě oslovilo to, že to pracuje a já můžu být v práci. (Venku, spát) a nemusím se tomu věnovat. To je úžasný.
|
|
|
Bouřka |
|
(22.2.2021 10:43:07) Kat, je fajn i na luštěniny, na samotnou zeleninu to moc není, spíš s masem. Ale dobře se v tom rozvařuje ovoce na marmeládu nebo dělají povidla.
|
|
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(21.2.2021 18:10:39) mně některý jídla připadají lepší na chuť právě z pomalýho hrnce, třeba hovězí na víně apod.
|
|
|
jak |
|
(21.2.2021 12:59:38) Jo,včera v 9 jsem do něj hodila krkovice,kilo v kuse,se zeleninou.v 5 po příjezdu rovnou jídlo.
|
|
|
|