21.2.2021 18:12:32 Žžena
Re: Pomalý hrnec
L+2m,
já nemám úplně přehled, vaří si je mamka. Dělá z celých zrn, třeba špalda a podobně. Jestli vládneš angličtinou, najdeš recepty na webech o pomalých hrncích. Já bych začala pokusně klasikou 1:2 zrní:voda a pak ladila a optimalizovala poměr. Doba vaření na slabší teplotu bude vaj voko 4-6 hodin. Mamka si to nechává vařit když je v práci, když dojde, jí hotovou kaši.
Jen to chce asi zkusit a nepanikařit. Jednou jsem mamce vypínala hrnec, když se zdržela v práci, a vypadalo to, že to přepískla s vodou, bylo zrní na dně a nad tím 2 cm tekutiny. No ale za dvě hodiny, než došla z práce, se to ještě rozleželo a prý z toho vyšla i výborná konzistence.
Ale osobně nevím, já jsem k zrní nějak nedospěla
Jo a receptů je mraky, pogooglete "crock pot wheat berries" (wheat berries je celý zrno).
Odpovědět