TaJ |
|
(3.3.2021 9:01:03) Romano, s tou krupicovou kaší - myslím, že tu kdysi o tom byla i diskuze a někdo tam psal, že prý se ta kaše musí dlouho a pomaličku vařit, aby byla jako ta školní...a asi i záleží, co dáš třeba za mléko, já třeba vnímám rozdíl, kdy je z polotučného a nebo z plnotučného mléka apod...někdy je to alchymie, no.... Já takhle už dlouho ladím koprovku, jako je dobrá, ale není taková, jako ji mívají třeba v restauracích, nebo jídelnách...
|
Koníček mořský |
|
(3.3.2021 9:23:44) Taj, myslím, že není třeba se snažit vařit koprovku jako v restauraci či jídelně. Tam je totiž ble. Vaří ji ze sterilovaného kopru, což je koprová šlichta naložená v octě, tudíž je třeba koprovku intenzivně dosladit. Zda ji vaří z vyvařeného hovězího vývaru bych taky celkem pochybovala. Takže dle mého kuchařského a gurmánského koprovkového mínění, je koprovka nejlepší z hovězího vývaru, máslové jíšky, šlehačky a zejména čerstvého (max.zmrazeného) kopru !! dochucená troškou citronové šťávy a špetkou cukru. I když lidem s chuťovými buňkami pokaženými jídelnami a většinou restaurací tahle asi chutnat nebude.
|
TaJ |
|
(3.3.2021 9:28:24) Koníčku, já právě nevím...my ji třeba doma děláme bez masa, jen s bramborem a vajíčkem, takže vývar tam nedáváme, doma ani žádný nemívám třeba zamražený...nicméně mým chlapům doma chutná i ta z naloženého kopru...ale právě v těch hospodách a restauracích mi chutná taky a tam ji mají takovou jinou, víc smetanovou, nebo jak to říct...a toho jsem zatím nedosáhla ani když jsem tam dala té smetany víc, ani z naloženého, ani z čerstvého kopru...zkouším průběžně pořád, věřím, že jednou to vyladíme, jako všechno ostatní...
|
La Pepa |
|
(3.3.2021 15:38:22) Do koprovky dávám trochu škrobu, je pak taková víc tahavá, a nám to chutná....
|
TaJ |
|
(3.3.2021 15:49:23) LaPepa - škrob jsem kdysi dávno používala občas jako záchranu, když jsem něco moc naředila a potřebovala to zahustit...ale moc nám to nechutnalo, tak už ho nepoužíváme...
|
|
|
|
|
Jarina75 |
|
(3.3.2021 14:49:49) Jo tak zrovna na kaši vzpomínám s odporem, hlavně jak navrch nalili ten roztopenej tuk a fuj, všechno plavalo.
|
TaJ |
|
(3.3.2021 15:36:45) Romano, já třeba na kaši nemám ráda máslo vůbec, nikdo si ho tam doma nedáváme...jen skořici, kakao, nebo já si na ní v létě ráda třeba nakrájím jahody... Ale zato u tvarohových knedlíků se švestkami, tam to máslo mít musím - bohatě posypat strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a polít rozpuštěným máslem - hodně
|
|
|
|