3.3.2021 9:23:44 Koníček mořský
Re: Jaké bylo vaše nejoblíbenější jídlo ve školní jídelně a jaké je vašich dětí?
Taj, myslím, že není třeba se snažit vařit koprovku jako v restauraci či jídelně. Tam je totiž ble. Vaří ji ze sterilovaného kopru, což je koprová šlichta naložená v octě, tudíž je třeba koprovku intenzivně dosladit. Zda ji vaří z vyvařeného hovězího vývaru bych taky celkem pochybovala.
Takže dle mého kuchařského a gurmánského koprovkového mínění, je koprovka nejlepší z hovězího vývaru, máslové jíšky, šlehačky a zejména čerstvého (max.zmrazeného) kopru !! dochucená troškou citronové šťávy a špetkou cukru. I když lidem s chuťovými buňkami pokaženými jídelnami a většinou restaurací tahle asi chutnat nebude.
Odpovědět