holkamodroočka |
|
(30.3.2021 12:53:14) Máte prosím osvědčený recept? Díky.
|
Len |
|
(30.3.2021 13:08:10) Jj, to je skvele. Kdyz jsem koupila multifunkcni hrnec, tak v tom kazdy dalsi majitel varil chilli, musela jsem to zkusit a tohle je asi nejlepsi recept. Delam palive s chipotle korenim a paprickami, podavam s horou syra, zakysanky a krupavymi tortilami.
|
|
Rodinová |
|
(30.3.2021 13:14:00) Jo taky ho delam podle tohoto, vcetne horke cokolady na zaver
|
|
holkamodroočka |
|
(30.3.2021 13:32:27) Děkuji, pomalý hrnec mám taky, jdu na to
|
L+ 2m |
|
(30.3.2021 14:26:03) Nejsem si jista, ale nemeli by fazole prejit varem? Asi bych je predvarila a az potom dala pomalit. Matne si vybavuju, ze to bylo i v navodu u meho starickeho Crock-potu, ze fazole ne ( skrz nejake jedovate latky). Je mozne, ze se to tyka jen nekterych fazoli.
|
Bouřka |
|
(30.3.2021 15:04:36) V tomhle receptu jsou z konzervy, jinak jo, určitě ty červené.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(30.3.2021 15:05:40) Taky tento
|
|
Persepolis |
|
(30.3.2021 17:09:47) I já tenhle recept používám.
|
|
|
Sugar+3 |
|
(30.3.2021 16:58:57) Chili je u nas nejrychlejsi a nejjednodusi jidlo a moc se s nim neparu.
Osmahnu cibuli, na to mlete maso (400-500g), kdyz je maso opecene, sul (opatrne, konzervy jsou solene), pepr, chili papriku a mlety rimsky kmin, na to 2 konzervy fazoli (pinto, cervene nebo cerne, nebo kombinaci), 2 konzervy krajenych nebo drcenych rajcat, mrazenou kukurici, lzici hnedeho cukru. Ty konzervy jsou cca 400 g kazda. (ja to teda pak rozdelim do 2 hrncu - resp. odeberu z hlavniho hrnce do mensiho a do toho hlavniho pridam palive papricky, protoze polovina mych stravniku vyzaduje palive a polovina neji palive).
Necham probublavat, jak se mi to hodi, 10 minut nebo hodinu, i v pomalem hrnci to jde. Nekdy misto konzerv pouzivam doma uvarene fazole a/nebo cerstva rajcata (oloupana a nakrajena na kosticky), kdyz mam.
|
|
libik |
|
(30.3.2021 18:12:37) Holkamodroočka zrovna jsem chtěla zadávat, jestli tam fakt dáváte kakao (čokoládu)
|
Mapat |
|
(30.3.2021 20:24:23) Dávala jsem hořkou čokoládu, ale jelikož se u nás většinou nevyskytuje, tak dávám kakao, funkci splní a fakt je tam znát. Je to takové to "něco", co vylepší chuť, přitom nikdo nepozná, odkud vítr fouká.
|
|
Sugar+3 |
|
(30.3.2021 21:44:16) Libiku, ja cokoladu ani kakao nedavam, u nas plni tu funkci hnedy cukr.
A jinak v chili by spravne rajcata nemela byt, jen maso + fazole. A nekdo to vylepsuje skorici (ja ne, ale chili cookouts byvaly v dobe predcovidove oblibenymi akcemi ve skolach nebo v kostele, takze jsem ochutnala nejruznejsi typy chili, kazda domacnost ma svou specialitu - ta nase se vyznacuje tou kukurici, ta tam nesmi chybet).
|
|
|
Hadice a hadi |
|
(30.3.2021 18:15:23) dělám podle kuchařky pro dceru...
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(30.3.2021 22:04:41) Mám! Jen se to jmenuje aztecka polévka, do které nakonec přijdou fazole. Fascinovalo mě to, když jsem tuhle info objevila.
|
|
|