holkamodroočka |
|
(19.5.2021 13:43:53) Prosím o tipy, ideálně s gramáží, ale lze i přiměřeně
|
boba007 |
|
(19.5.2021 14:18:16) Od oka: Nakrájenou zeleninu v míse posolit, opepřit, posypat promnutým provensálským kořením, olivový olej, světlý ocet balsamico. Promíchat.
|
|
luthienka |
|
(19.5.2021 14:44:32) Gramaz odhaduji, záleží i na chuťi Caesar : Majoneza 400 ml 10 g ančovičky 4 g česnek šťáva z 1 limety 50 g parmezán nebo Gran Moravia 15 g steaková hořčice promixovat ponorným mixerem
Vinaigrett 180 ml olivového oleje 1/2 CL soli ( možná méně) Mletý pepř 20 ml vinneho účtu Proslehat metlickou nebo protřepal v lavičce Daji se přidat bylinky nebo horcice
Pomerancova Stava z pomeranče 100 ml olivového oleje 1/2 Cl soli (možná méně) Malá chilli paprička na kousicky Proslehat
Jogurtova 150 g bílého jogurto 1/2 CL (možná méně) soli Čerstvá bazalka a mata, pepř 2 g česneku ( 1 stroužek) Limetova kůra a šťáva Promichat
|
luthienka |
|
(19.5.2021 14:45:15) Tu sůl fakt nevim - solim prsty...
|
|
luthienka |
|
(19.5.2021 14:46:31) Jo a mam oblíbenou majonezu - s chilli a limetou ( kůra i stava)
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(19.5.2021 14:45:02) Já miluju samotnou zeleninu, ani nesolím. Zálivka ti úplně přebije chuť všeho ostatního. Ale někdy přidám sušená rajčata ze sklenice a přiliju tam ten olej. Klasická ze středomoří: sůl, pepř, pár kapek citronu, olivový olej. Vše malinko, nesmí to plavat. Jinak zelenina zvadne a nebude křupavá.
|
Ropucha + 2 |
|
(19.5.2021 15:39:10) Lenko, to bych tak úplně neřekla. Samotná zelenina mi také chutná, ale olej, ocet, bylinky, koření ji zajímavě doplní a určitě nepřebijí. Co mi vadí, je sůl a cukr, to do salátu nepoužívám. Zálivky podle přesného receptu ale nedělám, přidávám ingredience od oka rovnou do mísy se zeleninou.
|
|
|
Půlka psa |
|
(19.5.2021 17:16:28) Nejlepší zálivka na světě je ume ocet.
|
|
|