| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Kimči

 Celkem 22 názorů.
 libik 


Téma: Kimči 

(19.11.2021 11:29:58)
buď se moje dosavadní pokusy sežraly dřív než došlo k náležitému kvašení nebo mám tentokrát něco blbě.

Zelenina voní, hezky vypadá, ale nálev je lehce vazký a dělá provázky. Co to je? Mám to vyhodit? (čínské zelí, mrkev, celer, sůl)

Případně prosím o vaše tipy a zkušenosti~x~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:15:54)
To se odslizne. Prostě se ti tak namixovaly brebery při kvašení.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:27:42)
Takže je to jedlý?~5~ Super
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:05:02)
Jedlý to bude, a možná i přechodný :-) Když ne, tak to holt vyhodíš.
Může bejt, žes dala málo soli.
Rýžovou pastu jsi asi nedávala, tak v tom to nebude, že by jí bylo moc.
Možná jsi to měla v teple - já dávám rovnou do zimy, není to jak kvasit zelí.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 12:28:32)
No, jenže 4 -5 lžic kimči v mém městě stojí 130 Kč~d~
 Půlka psa 


Re: Kimči 

(19.11.2021 15:19:02)
Taky mi to doma nejde. Kupuji přes e shop. Ve městě, kam jezdíme na nákup, je taky hodně drahý. Přes e shop sice taky stojí přes stovku, ale je ho půl kila.
 Martina, 2 kluci 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:05:24)
Vůbec nevím, jak poradit s provázkama.
Já dělám nálev na kimči pro MM cca jednou měsíčně, míchám česnek, zázvor, kurkumu, rybí omáčku, hnědý cukr - vše v mixéru na hladkou omáčku. Den předem namočíme cinsky zelí do nálevu (1 l vody, 2 lžíce soli), pak scedíme, propláchneme, dodáme další = redkev, cibuli, dodáme pastu a smícháme. Pak je to na lince cca dva dny, pak v lednici libovolně dlouho.
Chilli papričky nedáváme, on nejí pálivý jídla.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:52:57)
taky někdy dělám opravdové (asijské), ale tohle mělo být přírodní pro děti a marody.
 Len 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:13:54)
Stalo se mi to jednou, snedla jsem to, ziju:-) Pokud ti to neni neprijemny na chut nebo jiny smysl, tak je to jedly.

Kimchi mam v lednici porad, akorat ananasove me zklamalo, ten ananas v tom byl hrozne ostry. A naucila jsem se, ze je lepe kvasit rovnou v lednici, chutna to vic jako z korejske restaurace nez kvasene v teple. Ted mam jednu archivni rok starou lahev, ujidam si pomalicku~:-D
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 13:53:29)
Len, ananas vzbudil mou zvědavost
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:12:07)
Holky a fakt vám to chutná ? Já se to pokusila ochutnat několikrát, když je to zdravý a moderní, a přišlo mi to odporný. Nejedl to ani manžel a ten sní fakt všechno. Bylo to z různých zdrojů, ne moje výroba.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:14:08)
Mně to chutná moc
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:22:05)
A jako co to má chutnat ? Mně to chutná jako zkažená zelenina.
 libik 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:24:21)
tak luxusní je ta verze co popisuje Monika (zázvor, rybí omáčka, česnek, chilli, třtinový cukr, sůl,,), to bych se nebála servírovat královně.

A jinak je to křehčí a stravitelnější než běžná zelenina~d~

Zkaženou zeleninu moc nejím, tak nemohu sloužit:-), ale zeleninu jako takovou do sebe cpu dost.
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(19.11.2021 14:41:09)
Tak já to ještě někdy zkusím.
Zeleninu jím nejvíc "holou", nemám ráda ani ocet a sůl, rybí omáčku už vůbec ne. Nejím ani okurkovej salát
 Len 


Re: Kimči 

(19.11.2021 18:07:48)
Chutna mi to moc, uplne nejvic s ryzi, ale klidne i k chlebu. Delam doma, mam vsechny ty originalni suroviny a nedelam moc silne, moc te papriky a rybi omacky to muze zkazit. Ja tedy miluju vse kysane, kysane zeli je nejvetsi pochoutka od detstvi, v zime ho cpu uplne vsude. Jinak kyselene salaty taky nejim, ani ty okurky s octovou zalivkou, ani cokoliv s balsamicem. Je to jina kysela chut.
 Monty 


Re: Kimči 

(19.11.2021 16:55:01)
Napiš mému manželovi, ten je na kimči expert. ~;)
 Saamajna 


Re: Kimči 

(19.11.2021 16:56:08)
Kimci miluju a delam tak 2 roky.
Prave tenhle tyden jsem poprve delala letosni a na rozdil od drivejsich let jsem si obstarala ty pravy korejsky papricky. A sice ty jemny, ne ty ostry.
Vubec se to neda srovnat, je to uzasna tepla chut a voni to "kourove". NE UZENE, KOUROVE!
~w~
Byl to trochu problem je sehnat, kontejnerovy lode z Asie maji holt zpozdeni...
Ale vyplati se to, opravdu!

Rezept je podle te koreanky, co je na ni odkaz na "zkvaseno.cz".
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Kimči 

(19.11.2021 17:02:40)
Jo, souhlas, chce to ty paprikové vločky (gochugaru). Voní paprikovějc než paprika :-)
 Martina, 3 synové 


Re: Kimči 

(19.11.2021 17:33:42)
Musí to být úplně bez přístupu vzduchu. Korejci zakopávají hrnce s kimči do země. Na dlouho, vlastně na celou zimu, postupně vykopávají a jedí. ~w~
 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Kimči 

(20.11.2021 12:55:35)
V pondělí 22.11. je Dem kimči
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/pali-jako-cert-a-jeste-vic-pachne-presto-se-stava-svetovym-hitem-180931#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=mBHV2smA6FT-202111201252&dop_id=180931&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
 Saamajna 


Re: Kimči 

(20.11.2021 17:07:55)
Diky za info a odkaz!

Mmch ta fotka v odkazu je "spatne", spravny original kimchi ma diky tem paprickam cervenou barvu! Na te fotce je jenom nejaka nalozena zelenina..

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.