angrešt |
|
(19.12.2021 18:04:54) Momentálně nejoblíbenější jsou u nás tyhle -
křepelčí vajíčka plněná hořčicovou majonézou (vařený žloutek rozetřený s trochou majonézy a dijonské hořčice) zdobené kaparou
caprese minišpízky - na párátko kulička minimozzarelly, cherry rajčátko a lístek bazalky
marinované olivy - olivy předem naložené do olivového oleje s čerstvými bylinkami (rozmarýn, tymián, saturejka), plátky česneku a malými čtvrtkolečky citronu i s kůrou
formičkou na cukroví vykrájené jednohubky z tmavého pumpernickelu namazané máslem a obložené domácím gravlaxem s hořčicovo-koprovou omáčkou (gravlax - lososa na straně bez kůže obložit koprem, přiklopit druhým filetem kůží ven, celé zasypat solí a cukrem 1:1 , aby byl úplně "pohřbený", na 3 - 5 dní, pak opláchnout, osušit a velmi tence krájet)
|
K_at |
|
(19.12.2021 18:09:04) Angrešte, jak ten losos potom chutná?
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:14:16) Kat - fantasticky! :) Víceméně stejně, jako to, co se prodává jako plátky "uzeného lososa", protože to dost často není uzený losos, ale právě gravlax, ono se to v ČR moc nerozlišuje. Ten domácí je ale takový pevnější a dá se nakrájet úplně na průsvitné plátečky, tady na fotce (pokud se Ti zobrazí, je z FB, ale mám profil veřejný, tka by měla) je položený na miniaturních slaných lívanečkách.
Je možné to vylepšit během "pohřbení" trochou whisky, červenou řepou apod., zkoušela jsem, ale mně prostě nejvíc chutná ta nejjednodušší verze.
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:24:11) Rose, kopr je přeci úužasnej!
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.12.2021 18:27:13) Kopr patří (troška) do nakládaných okurek. Jinak je to rozšířený omyl, že by se snad měl dávat do jídla
|
|
|
|
K_at |
|
(19.12.2021 18:19:00) A uvnitř se teda nesolí. Jen ten čerstvý??? kopr. To zkusím. Zní to úžasně.
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:26:08) Kat, jo, taky se tam nasype trochu té směsi cukr+sůl, jen tak pokrýt řeznou stranu, i na dno do nádoby se to nasype(keramika, sklo... ne kov, at nezrezne), ze stran, shora...prostě všude, dostatečné množství, utemovat, upěchovat :)
|
|
|
Vítr z hor |
|
(19.12.2021 19:00:10) Ach, ach! Děkuji! Zrovna tu líně rozjímám, co budu vyrábět z uzeného lososa, přitáhla jsem ho domů kilo. Mám tu taky váleček na grissini (ne, že by to nešlo bez něj, ale strašně se mi líbil). Možná bych nějaké bliny, taky to chci nacpat do madeleinek. Nebo to sníme jen tak
|
|
|
|
Rodinová |
|
(19.12.2021 18:13:30) Ja se pridam, potrebuju se zucastnit pomazankove souteze pro vic osob a vyhrat
Prosim tipy, nic exotickeho, snadno dostupne ingredience ve vetsim mnozstvi a neco s napadem
Diky.
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:16:25) Rodinova, co Erdapfelkas? To skoro nikdo nezná, ingredience absolutně běžné, levné a neexotické, a většinu lidí pak složení překvapí :) Psala jsem recept tady do článku: https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/oblibene-pomazanky-z-tresky-pikantni-obatzda-a-jemna-erdapfelkas.html
|
Rodinová |
|
(19.12.2021 18:19:14) Angreste, jsem rychle zaguglila neb jedu autem, ale to vypada jako uzasnej tip
Je to neco obazdoidniho, to tak vypada?
Teda neridim
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:23:39) Rodinova, není to obatzoidní - je to, jak říká název, z erteplí :D ale se smetanou a tak, drtivá většina lidí to považuje za zvláštní sýrovou pomazánku a brambory v tom nepoznaj :)
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(19.12.2021 18:25:46) Ta se mi taky líbí, asi zkusím, čím nahradit kopr? Pažitka by se hodila? Z brambor znám jen lutenici a tu miluju
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:27:54) Rose, kopr se dá asi holt vynechat, no, i když bez něj je to trochu jalové. Tak místo něj asi petrželku s pažitkou, popř. fenyklovou nať.
|
|
|
Rodinová |
|
(19.12.2021 18:27:50) Jo, ale cibule, pazitka … nicmene angreste, dekuju, doma v klidu vygugluju a laka me to
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:49:40) Rodinova, no, máš pravdu, že tam určitá podobnost ingrediencí je :)
|
|
|
|
|
|
Půlka psa |
|
(19.12.2021 18:18:43) Obatzda? Lepší pomazánku snad ani neznám (a to si o německé kuchyni nemyslím nic moc dobrého). Patří teda spíš k preclíku, ale určitě by se to dalo nějak udělat.....
|
Rodinová |
|
(19.12.2021 18:20:33) Obazdu si ted vezem z Bavor Tu mam moc rada, domaci jsem ji nikdy teda nezkousela.
|
Půlka psa |
|
(19.12.2021 18:24:20) Domácí je výborná a je i rychlá. Hromada hmoty za minimum času. Dělám podle Kuchařky pro dceru, ale věřím, že Angrešt ji má taky skvělou.
|
|
|
angrešt |
|
(19.12.2021 18:31:29) Půlko, "německá kuchyně v rukou nezkušeného kuchaře se může proměnit ve zbraň hromadného ničení"?
Obatzda je úžasná. A německá kuchyně je překvapivě výborná, i když z toho člověk musí nejdřív stáhnout nadměrný kulturní nános wurstů :D
|
|
|
|
|