Kopřiva Dvoudomá |
|
(5.4.2022 17:03:34) Prosím vás, když chci legendární dort šmudla z telčského hotelu Celerin (foto níže), tak vyložím mísu folií a rozválenou fondánovou potahovací hmotou, na tu natřu ganache, vliju našlehanou paříž, přiklopím korpusem, na to přiklopím okraje fondánové hmoty, dám ztuhnout. Vyklopím, vyhladím fondán hladítkem, posypu kakaem.
Představuju si to dobře? Já su houby cukrářka, tak mě prosím upozorněte na případnou škvíru v postupu.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(5.4.2022 17:54:28) Hele, díky! Našla jsem tu princeznu a je to ono, prima. Fakt se to staví odspodu. Jdu na to.
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(6.4.2022 4:41:27) Už se kluk chladí. Pak natřu potahovku ganaší a tou ganaší to na to plácnu. Řekněte mi někdo, že to půjde. Nebo mám tu ganaš máznout na tu ztuhlou kopuli ze šlehačky a navrch "suchou" potahovku? Mám obyč fondánovou hmotu z Alberta, dr. Oetker. Dík
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(6.4.2022 5:35:54) Kravina. Tu ganache nastříkám tenkou špičkou do spirály na dort, potahovku plácnu navrch suchou. Hele, jak jsem to napsala, tak mi to pomohlo, dík
|
Stáňa * |
|
(6.4.2022 9:49:27) Dej sem pak fotku výsledku, ať z toho taky něco máme :)
|
neznámá |
|
(6.4.2022 13:18:23) Také bych prosila fotku. Nějak si neumím představit potahovat takové množství šlehačky, koukala jsem, že zde zmíněná princezna je nižší, toto mi spíš připomíná retro dort bombu a ten se vrstvil do mísy a končilo se piškotem, pak se překlopil.
|
|
|
|
Anadar |
|
(6.4.2022 12:37:57) Kousek na ochutnání by nebyl,já bych si dala něco sladkýho.....
|
Bouřka |
|
(6.4.2022 13:09:59) Jestli bude kopřiva dávat ochutnávku, tak se hlásím do fronty
|
|
|
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(6.4.2022 17:42:58) Hele, dopadlo to dobře. Akorát i na ztuhlou šlehačku nešlo ganache roztírat, takže jsem ji opravdu natřela na fondán a válečkem to celé přenesla na dort, potáhla, ořízla.
I krájet se to dalo dobře, všichni včetně bezlepkové slečny spokojeni.
Fotku bych musela dát někam na web, abych mohla dát odkaz, to se mi nechce
|
|
|