| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Dort Šmudla - technologický postup

 Celkem 11 názorů.
 Kopřiva Dvoudomá 


Téma: Dort Šmudla - technologický postup 

(5.4.2022 17:03:34)
Prosím vás, když chci legendární dort šmudla z telčského hotelu Celerin (foto níže),
tak vyložím mísu folií a rozválenou fondánovou potahovací hmotou, na tu natřu ganache, vliju našlehanou paříž, přiklopím korpusem, na to přiklopím okraje fondánové hmoty, dám ztuhnout. Vyklopím, vyhladím fondán hladítkem, posypu kakaem.

Představuju si to dobře? Já su houby cukrářka, tak mě prosím upozorněte na případnou škvíru v postupu.

 Inka ..|-.|-.-|.- 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(5.4.2022 17:23:07)
To neznám, ale vypadá podobně jako dort Princezna. Tak zkus mrknout na nějaký návod na Princeznu
 Pole levandulové 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(5.4.2022 17:49:33)
Inko, přesně tak, nedělala bych to do formy, ale vrstvila odspodu, krém natřela do kupole, nechala zachladit a nakonec nandala tu mandlovou hmotu. Hlazení hladítkem si v tomhle případě nedovedu představit, když to není pevná hmota.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(5.4.2022 17:54:28)
Hele, díky! Našla jsem tu princeznu a je to ono, prima. Fakt se to staví odspodu.
Jdu na to. ~x~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 4:41:27)
Už se kluk chladí.
Pak natřu potahovku ganaší a tou ganaší to na to plácnu. Řekněte mi někdo, že to půjde. Nebo mám tu ganaš máznout na tu ztuhlou kopuli ze šlehačky a navrch "suchou" potahovku? Mám obyč fondánovou hmotu z Alberta, dr. Oetker.
Dík ~x~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 5:35:54)
Kravina. Tu ganache nastříkám tenkou špičkou do spirály na dort, potahovku plácnu navrch suchou. Hele, jak jsem to napsala, tak mi to pomohlo, dík ~z~
 Stáňa * 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 9:49:27)
Dej sem pak fotku výsledku, ať z toho taky něco máme :)
 neznámá 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 13:18:23)
Také bych prosila fotku.
Nějak si neumím představit potahovat takové množství šlehačky, koukala jsem, že zde zmíněná princezna je nižší, toto mi spíš připomíná retro dort bombu a ten se vrstvil do mísy a končilo se piškotem, pak se překlopil.
 Anadar 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 12:37:57)
Kousek na ochutnání by nebyl,já bych si dala něco sladkýho.....~t~
 Bouřka 


Re: Dort "šmudla" - technologický postup 

(6.4.2022 13:09:59)
Jestli bude kopřiva dávat ochutnávku, tak se hlásím do fronty ~t~
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Dort Šmudla - technologický postup 

(6.4.2022 17:42:58)
Hele, dopadlo to dobře. Akorát i na ztuhlou šlehačku nešlo ganache roztírat, takže jsem ji opravdu natřela na fondán a válečkem to celé přenesla na dort, potáhla, ořízla.

I krájet se to dalo dobře, všichni včetně bezlepkové slečny spokojeni.

Fotku bych musela dát někam na web, abych mohla dát odkaz, to se mi nechce ~z~

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.