rekla |
|
(15.6.2022 14:48:26) Jedeme na dovolenou s partou do zahraničí a každá rodina bude mít na starosti jedno jídlo pro všechny. Ráda bych si zavařila segedínský guláš, který celkem umím Ale - dá se zavařit, když je tam to zelí? Nemám žádné zkušenosti se zavářením jídel... Moc děkuji...
|
Muumi |
|
(15.6.2022 15:52:51) Jestli nemáš zkušenosti se zavařováním jídel, tak nezačínej masem... Je to poněkud o ústa. Rozhodně bych nic takového nejedla od druhých, když nevím, co s tím vyváděli. Když už nechcete vařit a nakupovat na místě, tak třeba ta hotová jídla, co navrhuje Stáňa, je těch výrobců víc.
|
libik |
|
(16.6.2022 11:50:02) taky bych se bála, že o mně budou psát v Blesku, až segedínem vyvraždím celou výpravu.
|
|
|
Bedunka |
|
(15.6.2022 16:24:45) Moje mamka zavařovala na dovolenou naprosto všechno včetně hub, gulášů atd. Musí se to ale dělat hodinu a další den znovu hodinu, kvůli botulotoxinu. Jsou tady na Rodině o tom diskuze s Angrešt.
|
Muumi |
|
(15.6.2022 16:41:55) Tak dřív ale nebylo celkem nic takového pohodlného kromě pytlikovek k dostání a celkově i to vaření v kempu asi bylo složitější. Dneska mi to připadá úplně zbytečné a snad to při dnešních cenách energií musí i vyjít dráž... Já teda normálně nakupuju na místě a vařím z místních surovin. A mimo civilizaci holt třeba ty polívky, pár dní se to přežije (zejména když to má člověk nosit na zádech).
|
|
|
Cimbur |
|
(15.6.2022 16:38:20) Ano, už to tu všichni píšou. Segedín je možná trochu méně riskantní díky kyselosti, ale i tak je frakcionovaná sterilace nutná - tedy 2x zavařit, cca po 24 hodinách. Psala jsem to tu opakovaně já i Angrešt. Moje kamarádka se zavařeným gulášem otrávila na dovolené před 20-ti lety a málem to nedopadlo dobře. Vlastně to přežila díky duchaplnosti několika zúčastněných - lékaři v zahraničí ji klidně poslali zpátky do kempu.
|
|
rekla |
|
(15.6.2022 17:13:12) Holky, moc díky, asi se na to vykašlu, máte pravdu. Já nejsem žádná zdatná kuchařka, zvlášť ne pro tolik lidí, tak jsem si to chtěla ulehčit, že už to budu mít připravené - a jídlo, které umím...Ale otrávit nikoho fakt nechci... Mrknu na to Expressmenu...
|
|
vlad. |
|
(15.6.2022 17:37:16) Nešla bych do toho. Pokud nejede do naprosté pustiny, něco bych udělala na místě nebo to vyřešila nákupem transportovatelné hotovky.
|
|
Marika Letní |
|
(15.6.2022 18:08:00) Pro kolik lidí to chceš zavařovat? Osobně bych zavařené jídlo od cizích nejedla. A i svoje bych měla obavu. Radši uvařím na místě nebo si vezmu s sebou koupené omáčky, tuňáka v konzervě nebo nějaké masové konzervy, ale z obchodu.
|
|
Persepolis |
|
(16.6.2022 11:59:13) Manžel jezdí na montáže a dávám mu sebou zavařená jídla, takže bych řekla, že už s tím mám dost zkušenosti a segedín úplně v pohodě, ale bez smetany. Tu bych dala až na místě. Manžel už takhle jezdí víc jak 10 let, takže už jsem zavařovala kde co, ale na smetanové jídlo jsem si zatím netroufla a asi bych to neriskovala.
|
|
Pruhovaná |
|
(16.6.2022 20:24:44) Dá, ale v létě bych se na zavařování vykašlala. Udělala bych těstoviny s pestem (nebo kupovanou omáčkou) a salát.
|
|
|