Senedra |
|
(24.7.2022 11:03:29) Sešly se dvě věci - zbylo mi trochu láku od okurek a je potřeba zpracovat zelené fazolky.
Vzpomněla jsem si na babičku, tak fazolky (asi) povařila, zchladila a pak nacpala do sklenic s nějakým nálevem a zavařila. Vůbec netuším, jestli se jednalo o stejný nálev jako na okurky, jestli přidávala nějaké koření, jak dlouho a na kolik zavařovala...
Ale k receptu se už ani omylem nedostanu.
Neznáte někdo postup, jak fazolky zavařit?
|
Stáňa * |
|
(24.7.2022 11:50:00) SvGeova o víkendu zavarovala fazolky a dělala ro obdobně jako maso. Jeden hodinu a další den taky hodinu. Nevím ale, na kolik stupňů. Překvapilo mě. Ona zavaruje už cca 40 let kde co, tak 4o má nastudování.
|
|
Senedra |
|
(24.7.2022 12:45:28) Val, fakt to babička zavařovala do sladkokyselého nálevu. Slané bývají v konzervách.
Yuki, díky, zkusím ještě pohledat v kuchařkách a na netu. Budu mít tak skleničku, dvě, víc láku nemám, zbytek zamrazím.
|
|
|