paní Bilbová |
|
(14.12.2022 13:44:56) Zdravím a prosím o radu,
do jednoho druhu cukroví dělám citrónový krém, kde je i jedno vejce vyšlehané do pěny ve vodní lázni (šlehá se docela dlouho až takřka k varu). Obvykle plním krátce před Štědrým dnem a bez problémů v chladu (lednice) vydrží do nového roku.
Letos ale potřebuji min.část cukroví už teď (včetně tohoto druhu) - myslíte, že mohu naplnit celou dávku a vydrží celé Vánoce? Nebo raději naplnit jen část a pak krém vařit před Vánoci znova a naplnit zbytek (to se mi pochopitelně moc nechce...)
Předem moc díky za názory
|
Lenka Pražanda |
|
(14.12.2022 14:23:07) Já cukroví se žloutky dělám poslední týden před vánocemi a sníme ho do 10 dnů. Nevím jak dlouho přes vánoce vydrží vám, ale do konce roku jsou jen dva týdny, to by mělo být v pořádku. Zvlášť, jestli se jedná o máslový krém nebo něco takového, ne samotné žloutky. Jestli se bojíš, můžeš udělat část teď a zbytek po vánocích. To už je volno, nebudeš ve stresu
|
|
Lei |
|
(14.12.2022 15:08:17) Jestli je to něco jako lemon curd, nechala bych polovinu krému ve skleničce v lednici (jako zavařeninu) a namazala později dle potřeby…
|
paní Bilbová |
|
(14.12.2022 15:38:43) Jj, je to dost podobné. Díky
|
|
|
wer |
|
(14.12.2022 15:47:37) Dělám citronovou náplň do košíčků,je to recept po babičce, vajíčka se pomalu a dlouho za stálého míchání vari s citronovou šťávou,cukrem a máslem. Babička má u něj poznámku - vydrží tři týdny. A to je co říct, u nás se krémem plní nejdřív tak 21.12. a ještě se dbá aby se ty krémové snědly co nejdřív.
Tak usuzuju že trvanlivé krémy s otevřených vajec asi existují
|
wer |
|
(14.12.2022 15:50:32) Oprava: z převařených
|
|
|
|