Jojona |
|
(20.3.2024 17:22:29) Mám jíst ryby 2x týdně. Tak jednou jsou to ryby v konzervě nebo matjesy z lahůdek a podobně. A chci zase vařit ryby celé rodině. Co kupujete za ryby? Pro kapra, amura nebo tolstolobika zajde muž do Rybeny a vykuchá je a naporcuje. Nemá s tím problém. A co za další ryby kupujete, aby jeden takový oběd týdně pro 4 žravé dospělé lidi nezruinoval rozpočet. Tak mražený hejk taky jde. Nebo kupujete třeba někde větší množství mražených ryb. Jaké? Kde? Nepoužíváte někdo ocasní části z lososa na vaření? A co se z něj dá vařit a jaké to je? Díky za všechny rady.
|
jak |
|
(20.3.2024 18:22:54) Často jsou ryby v akci v Penny.
|
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.3.2024 19:08:46) Lososa i tresku kupuju na rohlíku, když je v zachraň jìdlo. Ocasní část normálně peču stejně jako jinou.
|
Jojona |
|
(20.3.2024 19:35:06) A jak to byva asi velke? A neni to plne kosti jako u sladkovodnich ryb?
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.3.2024 19:40:26) V tom nejsou kosti vůbec, kupovala jsem to u v rybárně. Velký to moc není, jak to uříznou.
|
|
|
|
Blanče |
|
(20.3.2024 19:42:48) Kupuju do mrazáku ryby v MADE, mají i maloprodej. Teď jsem koukala, že mají Pangacia a Tresku v akci kolem stovky za kilo, to je míň než vepřové či drůbež v obchodě, máme rádi Mahi mahi, žraloka a samozřejmě lososa. To je v mraženém a ceny jsou většinou max jak hovězí. V chlazeném mívají rozumné ryby v Globusu v akci, s Makrem se pořád nemůžu srovnat.
|
|
Fern |
|
(20.3.2024 19:57:54) Mame oblibene:treska tmava, prazma, halibut, losos(pouze ten divoky) a smazene file s brkasi.
Ryby tedy delam vyhradne na pare v mikrovlnce, kdyz koupim vyjimecne kousek kapra,tak toho na panvi, rozpalovat troubu kvuli rybe,ktera je za chvilenku hotova by se mi nechtelo.
Jeste obcas koupime zavinace anebo rybi salat.A obcas uzena makrela.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(20.3.2024 20:13:49) Když já mám ráda křupavou kůžičku, to v mikrovlnce neuděláš.
|
|
|
L+ 2m |
|
(20.3.2024 20:08:01) Pstruhy a siveny přímo v pstruharne celoročně čerstvé. Kapr, amur, tolstolobik přímo na sádkách. Třesku kupujeme/dostáváme od kluku, co je vozí z Norska - tu jedinou jako mrazenou. Ryby jinak zásadně čerstvé, u toho rybího masa je mi nějak líto ho mrazit, čerstvé je nejlepší. Občas dostaneme od rybáře štiku, mně chutná, ostatním přijde sucha.
|
|
apo-lena |
|
(20.3.2024 20:41:39) Kdekoli. Chlazené nejčastěji v Lidlu, tak chodíme na velký nákup. Mražené, jak kde. Už jsem to zkoušela i v eshopu bonfood.cz Byla jsem spokojená. Jen s nějakými odřezky lososa jsem šlápla vedle. Z těch jsem nakonec dělala vývar.
|
apo-lena |
|
(20.3.2024 20:43:20) Jo a kamarádka má ráda ryby z Normy (mražené). Dost si potrpí na dobré jídlo, tak jsou asi ok.
|
|
|
vlad. |
|
(21.3.2024 0:13:37) tady
https://www.ryby-tvy.cz/
nebo v Makru
|
apo-lena |
|
(21.3.2024 6:02:38) Na Makro jsem zapomněla. Tam mají super nabídku.
|
Martina, 2 kluci |
|
(21.3.2024 10:07:59) Jo v Makro je super arktický losos, má skvělou chuť.
|
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(21.3.2024 0:17:20) Nejčastěji v Lidlu.Losos,treska obecná i tmavá,pražma,pstruh lososovitý. ,candát.Dobrý poměr cena/kvalita(něco jsou rozmrazy). Kvalitnější,dražší,čerstvé v Makro.
|
|
Hanka 75 |
|
(21.3.2024 6:05:05) Kupujeme ryby v létě u místního rybáře (má sádky, ryby chová: pstruhy, kapry, nějaké další, které nekupujeme, tuším amur) příp. u nějakého výlovu českého rybníka.
Kupovala jsem běžně lososa, ale rozhodla jsem se, že již nebudu z chovu v Norsku. Přečetla jsem si za jakých podmínek jsou chováni, čím ryby trpí, jde prakticky o týrání zvířat (info o chovu mi zapadá i do toho, jak jsou chovány a jak je při jejich chovu nadužíváno antb, chemie krevety) a nechci to podporovat.
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(21.3.2024 10:05:01) U nás jede losos. S nákupem neporadím, ale zpracování jo. Ocasní část filetu kosti neobsahuje, normálně lze v troubě na 210 st., každý 1 cm výšky filetu 10 min. Sežrat se to dá v jedné osobě, ale čtyřem z toho uděláš tortilly, plněné chleby nebo klidně rozšťourám do špaget s kukuřicí, mrkví a sýrem. Dál je fajn sushi, protože 300 g steak ( který by syn sám vdechl k večeři) lze za syrova rozporcovat na nekonečné množství rolek, kornoutků, maki... když dodáváš avokádo, zase množství vzroste. Další nápad je gravlax, hranoly lososa pořádně prosypeš směsí soli a cukru 1:1 s nějakými bylinami, necháš přes noc, krajis na tenký plátky. Je to výrazný, nikdo toho nesní 30 deka.
|
|
Salamajka |
|
(21.3.2024 13:11:48) Nebo můžete jednoduše uvařit tu rybu jen sobě a ostatním maso. Záleží jen na tom co zrovna konkrétně plánujete. Já také vařím dost často,, dvojmo,, protože mám bezlepkovou dietu. Ty těstoviny bezlepkové jsou též dost drahé takže si v kastrolku uvařím zvlášť pro sebe porci a je. Nevarim jich ,, kilo,, pro všechny na tři dny. Takže třeba brambory s plátky masa a vypekem pro ostatní a pro vás plátek ryby. Sestra ještě dělá lososa v akci se špagetami. Recept určitě někde vygoglite. Přeci jen víc té přílohy zasytí hladovce.
|
|
Girili |
|
(25.3.2024 18:50:33) Já bych spíš uvítala tip, jak dělat ryby, aby nezasmrádl celý byt na několik dní. A aby se ta ryba nerozpadla, když se z ní vypeče voda... Fakt mi ryby nejdou.
|
|
|