Vážný2 |
|
(11.5.2024 22:26:09) Na svatbu připravujeme řecký salát a taky pečené listové šátečky. Je třeba to udělat den předem. Jak to co nejlépe skladovat, aby salát zůstal čerstvý.
|
Okolík |
|
(11.5.2024 23:15:27) Řecký salát 🥗 vydrží do druhého dne dobrý normálně v lednici. Ty šátečky asi Nechat vychladnoout a pak do neprodysneho obalu.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(12.5.2024 0:17:44) Tak do druhého dne vydrží oboje, ale jako čerstvé nebude ani jedno Salát - nakrájela bych zeleninu do mísy, položila na ni papírovou utěrku namočenou do studené vody (poskládanou na několik vrstev) a mísu dala do lednice, zálivku bych nalila až v den d, stejně jako sýr.... Šátečky bych nachystala, ale pekla až druhý den... Nebo se smířila se zavadlým těstem, někdo to má dokonce raději
|
Martina, 2 kluci |
|
(12.5.2024 10:43:46) Přidávám se - salát bez zálivky a sýra vydrží. Vše připravit a před konzumací jen smíchat. U šátečků mě napadá vytvořit je, strčit do lednice, v den D upéct, listové těsto je rychle.
|
|
|
Fern |
|
(12.5.2024 11:02:49) no tvl...!
|
|
Anadar |
|
(12.5.2024 20:09:28) Salát udělat bez zálivky a tu přidat v den svatby. Šátečky upéct den předem,nechat vychladnout a hlavne nebalit a ničím nepřikrývat. V den svatby přeci už nikdo nic nepeče,myslím,že ani orofíci
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(12.5.2024 21:16:34) No právě proto se na svatbách podávají spíše kynuté koláčky, zákusky, dorty - věci, co snesou přípravu předem a naopak druhý den jsou lepší... Ale chápu, že pokud třeba ženich (nevěsta) má nejoblíbenější maminčiny listové šátečky, chce je maminka na svatbu upéct
|
|
|
77kraska |
|
(12.5.2024 20:27:11) Vazny, uz to mate asi davno rozhodnute a promyslene, ale nic z toho bych nedelala, protoze toho se lidi stejne poradne nenaji a Vy s tim budete mit strasne prace, kor ve Vasem preplnenem minibyte....a jak velkou mate vubec lednici? a kolik plechu budete muset otocit v troube?
pro kolik to ma byt osoba a kde to budou konzumovat? u Vas doma? nebo se to bude nejak prevazet?
|
Vážný2 |
|
(13.5.2024 16:24:35) Bude se to rovnou vozit do lednic v cílovém objektu.
|
Vážný2 |
|
(13.5.2024 16:28:33) Minule jsem měl zajímavou, byť trochu děsivou zkušenost se sýrovými závitky, které žena miluje, ale byly odmítnuty. Měl jsem je v bedně s tuhým CO2 a trochu jsem to přehnal, takže zmrzly. Ale zázračně nevykrystalizovaly uvnitř a nerozblemcaly se.
Ale řemýšlím, zda uskladnění v polystyrenové bedně s malým množstvím CO2 (je těžší než vzduch a vytlačí ho) by nezabránilo vadnutí... Ale nechci, aby salát chutnal jako sodovka.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(13.5.2024 19:45:19) Vážný, tak to bych fakt neriskovala... Ta zelenina je na nízké teploty celkem háklivá, okurky, rajčata i papriky se pak snadno mění ve sklovaté nechutné hnusy...
|
|
|
|
|
Lei |
|
(12.5.2024 21:34:06) Kdyby Vážný nespecifikoval, kam jídlo chystá, byl by to obyčejný dotaz, jak něco připravit dopředu, který tu zaznívá opakovaně. Jestli je to vhodné a žádoucí, na to se neptal. Osobně mi na obou pokrmech nepřijde nic těžkého, zvláště, použijí-li už rozválené těsto. Jedině snad ten prostor v kuchyni a v lednici… Někdo je v plánování praktičtější, někdo ne. Někdo si zajistí catering, někdo ne… Někdo udělá na svatbu listové šátečky, někdo ne. Třeba tam bude jen pár hostů a salátu má být jedna mísa. Třeba je svatební tabule komunitní záležitost, každý přinese něco.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(12.5.2024 21:50:29) Myslím, že každý přinese něco, určitě nebudou mít jenom salát a šátečky.
|
Fern |
|
(13.5.2024 8:38:25) ...a vsichni dohromady udelame moc
|
Lei |
|
(13.5.2024 17:03:04) Přesně!
|
|
|
|
|
Vážný2 |
|
(13.5.2024 16:23:51) Díky všem.
Je to příloha k řízkům, které dělá něldo jiný. Cca 100 lidí. Počítáme s 16-20kg salátu. Catering si mladí zajišťují sami přes přátele. Na nákup nemají peníze.
A když to vše selže večer objednám pizzu.
Svatební koláčky jsou už objednány.
|
Anadar |
|
(13.5.2024 19:04:15) My měli taky svatbu co dům dal,má to ohromný půvab. Sama jsem pekla koláčky i cukroví,to nelze strhnout za den.
|
|
|
|