| Senedra | 
 |
(17.12.2025 22:02:17) V jednom poděděném receptu se vyskytuje termín "mletý cukr". Co si pod tím mám představit? Vzhledem k tomu, co se s cukrem dělá, tak tipuju krupici, ale mohl by to být i cukr moučka. Netušíte někdo, co je "mletý cukr"?
|
| Gabi.Zlopocasna+3 |
 |
(18.12.2025 0:18:47) 100 % moučka . Po našimu.
|
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 
 |
(18.12.2025 9:54:18) Moučka. Taky mě to v receptu vždycky překvapí.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(18.12.2025 10:29:10) mletý cukr znám, ale když jsem dostala recept a bylo v něm napsáno kypr, fakt jsem se zarazila a přemýšlela co to tak asi je a přitom je to úplně jasné, ale holt léta s prdopeč mě na kypr nepřipravila (byl to recept na nějaké slané placky z brambor, kdyby to bylo sladké pečení, asi by to naskočilo rychleji... takhle jsem váhala, jestli nejde o kopr nebo něco ještě jiného)
|
|
| Stará husa |
 |
(18.12.2025 13:38:12) Za mého raného dětství to bylo na tom sáčku i napsáno - mletý cukr. Moučka byla až později.
|
|
|
| Stará husa |
 |
(18.12.2025 10:30:00) Mně se kdysi za totáče stalo, že jsem zapomněla včas před Vánoci koupit cukr na pečení cukroví a pak už prostě nebyl k sehnání. Tak jsem musela koupit krystal a pomlet ho na mlýnku na mák. Takže mletý cukr na vlastní zkušenost.
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(18.12.2025 10:40:20) huso, taky jsem mlela já teda v sekáčku, takže "sekaný cukr" ale pak jsem to dělala i cíleně a sekala jsem si cukr s vanilkovým luskem na obalování vanilkových rohlíčků bohužel, pak mě opustil můj tehdejší sekáček (ws butler ) a žádný z jeho následovníků už tak krásně jemný cukr nenasekal
|
| Anadar | 
 |
(19.12.2025 4:44:48) Rose,cukr na nejjemnější prášek umele mlýnek na kávu,zrovna včera jsem si v něm mlela domácí vanilkový cukr.
|
|
|
| Inka ..|-.|-.-|.- | 
 |
(18.12.2025 11:20:47) A co by se stalo, kdyby se do cukroví dal krupicový cukr? Zkoušel to někdo?
|
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 
 |
(18.12.2025 11:30:01) krupicový je v pohodě, jen někdy trochu změní konzistenci výsledného cukroví, ale ne nutně k horšímu (a jsem přesvědčená, že 8 z 10 lidí by nepoznalo rozdíl) někdy se úplně nerozpustí a pak může zlobit při vykrajování... horší je právě krystal, ten se nerozpustí a pak zůstává i v upečeném cukroví znát (a to už pozná těch 8 z 10 ) obecně mám pocit, že hlavní rozdíl je znát při zpracovávání těsta, moučkový jak se lépe rozpouští, tak i víc saje...
|
|
|
|
| Stáňa * | 
 |
(18.12.2025 12:50:31) Cukr taky melu, takže za mě to je cukr moučka.
|
|
| Katka. | 
 |
(18.12.2025 15:07:39) Mletý cukr je cukr moučka. U nás na jižní Moravě se tomu tak říká a u rodiny v Praze taky. Já tento termín používám ve svých kuchařkách. Nenapadlo mě, že by tomu někdo nemohl rozumět 😲🙈🤷
|
|
| Anadar | 
 |
(19.12.2025 4:51:12) A ještě jedna zkušenost. Na výletě v Německu jsem si koupila jemný cukr na pečení a to je cukr mletý jemněji než krupice,ale ne moučkový, který hrudkuje. Na cukroví je úplně úžasný.
|
|
|