| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Peníze a bydlení : Zkušenosti s různými výrobky

  (?)
 Názory 110 z 24142  [Dalších 24132 >>]
Jiri Lukasek 160203
2.3.2024 22:09:25
a NOVA leasing take
Jiri Lukasek 160203
2.3.2024 22:07:45
Patří to Ing.Luboš Frank, Na Svárově 606, Břežany,
JUDr. Hošek, Dubová 440. Tuchoměřice
Stáňa * 7932
2.2.2024 18:21:31
Možná mu dám šanci 😀
Yuki 00,03,07 49504
2.2.2024 16:50:14
Římský hrnec je můj nejoblíbenější kus nádobí, používám ho víc než dvacet let, samozřejmě ne ten první, ono to nevydrží úplně všechno, takže mám už asi čtvrtý. Není každý stejně dobrý, mně nejvíc vyhovuje, když má glazovaný dolní díl, pak mám taky požadavky na to, jak se bere horní díl, aby měl nějaká ucha, ale to je detail

použití: před použitím namočit na dvacet minut do vlažné vody, dává se to nejnižšího patra trouby, do studené trouby, nesmí se s ním prudce položit nebo ho ochladit, je to hlína a ne kov

vůbec nepoužívám tuk, nepodlívám, prostě tam dám okořeněné maso, popřípadě pod maso ještě brambory nebo zelí, zavřu, strčím do trouby,a pak záleží na mase, hovězí krk na hříbkách nechám třeba při 150-180 dvě hodiny, potom přidá teplotu a dopeču, gurmáni se olizují až za ušima a nevěřícně se ptají, jestli to fakt byl krk
kuře nepotřebuje tak dlouho, ale taky ho dělám tímto postupem
ono se to nejdřív dusí az pak peče,

když je potřeba, dám do římana brambory a maso, zapnu troubu na požadovanou konečnou teplotu, pokud je to malý množství a jemný maso, tak nechám rozehřát troubu, pak ji vypnu a jdu na hodinu ven, nebo třeba ještě chvilku doma vydržím před vypnutím, pokud je to tužší maso,
dělala jsem to tak, když byli kluci malí, oběd do hrnce, do trouby, zapnout, než jsme se vypravili, trouba se rozehřála, pak jsem ji vypla a šli jsme ven, vrátili jsme se k hotovýmu obědu

když se mi rozbil ten minulý hrnec, všem chyběl, nechali jsme si ho poslat z Německa, tady se nedal sehnat

Kaipa 98564
2.2.2024 13:38:35
Tak hlavní benefit římského hrnce je to, že se v něm peče bez tuku, ne? Takže jídlo je dietní.
Balbína 99798
2.2.2024 13:18:03
Máme. Teď už používáme zřídka. Ale není špatné. Maso je pěkně šťavnaté.
Před vařením je potřeba hrnec i s poklicí nechat ponořené ve vodě (asi půl hodiny nebo méně?), aby nasálo vodu. Ta se pak při pečení odpařuje. Pekli jsme třeba kuře.
Nesmí se používat jar a jiné mycí prostředky, aby se právě nedostalo do pórů hrnce.
Určitě na webu budou recepty pro římský hrnec.
Stáňa * 7932
2.2.2024 10:52:03
díky, to jsem tak nějak tušila.
Možná znalec by ocenil jeho speciální vlastnosti :)
Blanka+Adámek 17189
2.2.2024 10:38:58
Mela jsem ho doma a nikdy nepouzila. Tak jsem ho odvezla na chatu a tam v nem pecu furt. Pouzivam ho jako kazdy jiny hrnec a zadnou lepsi chut nebo vlastnosti jsem nezpozorovala. Proste hrnec ~b~
Levné sedací soupravy na Favi.cz - top výběr
Stáňa * 7932
2.2.2024 10:25:08
Zdědila jsem římský hrnec. Předchozí majitelka v něm nikdy nevařila, takže jsem z něj nic neochutnala.

Máte ho někdo, má smysl v něm péct, jsou jídla z něm chuťově výrazně lepší než z běžného pekáče?
Kuchyň není tak velká, abych tam mohla mít uložené věci, které nepoužívám. Navíc je docela těžký.
Díky

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=%C5%99%C3%ADmsk%C3%BD+hrnec
Martina, syn 2003 120774
8.1.2024 7:53:51
Moc všem děkuju za rady, přes víkend jsem byla pryč... teď mám co prohlížet a rozmýšlet, díky!
 Názory 110 z 24142  [Dalších 24132 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.