| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jídlo a potraviny

  (?)
 Názory 110 z 38989  [Dalších 38979 >>]
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
27.5.2020 13:45:15
aha... v tom případě je jasné, že tatarák nebude holt tvým oblíbencem... řekla bych, že se nic nestane ~:-D (a zbyde víc na ty, co ho rádi ~;))
Inka. 141843
27.5.2020 13:40:09
Máš pravdu, to jím, mně to vadí v tý rozemletý formě.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
27.5.2020 13:31:11
"Syrovýho lososa i tuňáka jím, v sushi i ujídám při přípravě. K tomu hovězímu se asi nepropracuju"

a co carpaccio? pokapané oliváčem, rukola a parmazán... mňam ~:-D
(přes tohle se naučil jíst tataráka kamarád ~;))
neznámá 91073
26.5.2020 8:26:45
Lososa nebo tuňáka koupím rodině k večeři a nakonec ho sním sama syrového.
A nebo domácí rybí salát, syrová ryba naložená v octovém nálevu, to také miluji.
Tchyně takto nakládá králíka na salát, k tomu mám odpor, ale to bude i tchyní.

Vlastně většinu masa mám nejradši syrové nebo jen na rychlo protažené ohněm (jak říká tchán), když dělám roštěnou, ujídám ty narychlo zatažené plátky a nemusí to být úplně kvalitní maso, ujídám i narychlo osmažený základ na guláš.
Len 108740
25.5.2020 10:34:15
Ja syrove maso fakt rada, ryby teda povazuju celkem za normalni jist syrove, ale nepohrdnu ani tatarakem. Bohuzel mi ted ovsem umira tchyne na jeden typ nemoci "silenych krav", takze si ho uz asi nedam, nejak jsem zacala premyslet, co v tom vlastne je. Na delani tataraku doma jsem asi trochu lina a hlavne nesikovna.
Inka. 141843
25.5.2020 10:29:20
Syrovýho lososa i tuňáka jím, v sushi i ujídám při přípravě. K tomu hovězímu se asi nepropracuju, nejím česnek ani topinky.
Půlka psa 24064
25.5.2020 10:13:41
Musím přiznat, že tu kostku dávám taky. Mám tedy bio Würzl. Do vývaru dávám ještě trochu misa. Teď mi došlo, zdravá výživa je zavřená a já mám asi absťák, nemůžu bez něj v polívce být.
Katka a 2 výrostci 141251
25.5.2020 10:12:46
Tatarák je jídlo, ke kterému se musíš postupně propracovat, nejprve tenounkou vrstvičku na topinku...později zvyšuješ dávku masa.
Já miluju hovězí i ten z lososa (ten poslední dobou ještě víc).
Koníček mořský 156666
25.5.2020 9:41:37
Já vařím hospodárně. Takže hovězí vývar vařím z předního hovězího, které následně použiju spolu s částí vývaru na omáčku (rajskou, koprovou, křenovou). Samozřejmě s kostí morkovou či žebra je také dobrý. Kuřecí vařím ze skeletu kuřete - z kuřete vyříznu prsa a stehna, která použiju na pokrm, a zbytek tj. kostra, s křídly, kůží a zbytky masa poslouží na vývar.
Maso dávám do studené vody, spolu se solí, cibulí, pepřem a novým kořením. Hovězí vařím asi tři hodiny, kuřecí tak dvě. Nic nesbírám - je to zdravá bílkovina. Vývar mám zakalený, ale vším prospěšným z masa a kostí, nevadí nám to. Do hotového vývaru dám lehce povařit malinko nakrájené kořenové zeleniny. Mám ráda převážně masovou chuť vývaru, zelenina ho moc ozeleninuje. Plus do něj dám uvařit nudle, ať natáhnou chuť vývaru. Dochutím případně trošičkou chemického průmyslu (na špičku nože vegeta, kousíček masoxu) - zvýrazní a vytáhne chuť vývaru. Dochutím i kouskem přírody (libeček, petrželka, pažitka) dle chuti a dostupnosti.
Muž si někdy klepne na talíř naše domácí vejce a zalije vroucím vývarem, který vejce zatáhne.
Maso používám na druhé jídlo, část nakrájím i do polévky, kůže a kosti dostanou naše milá zvířátka a ptáci. Mastnota mi v polévce nevadí, dává jí chuť. Kuřeti vyndám sádlo co má v zadku, nevařím. Vnitřnosti (droby) jsou ve vývaru také moc dobré - trochu jiná chuť.
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
25.5.2020 9:30:07
hovězí: svíčková, tatarák
vepřové: guláš, krkovice na grilu
kuřecí : kuře na paprice či na kari, čína
vege: zapečená brokolice
 Názory 110 z 38989  [Dalších 38979 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.