Otázka
Odpověď
Tuk pro smažení
15.2.2003 8:54:21 Marie
Přeji dobrý den. Mám problém s výběrem tuku pro smažení. Vždy jsem smažila v cca 1 cm vrstvě slunečnicového oleje Vegetol, ale nyní jsem si přečetla v novinách, že při přepalování rostlinných tuků vznikají karcinogenní látky a že je lepší smažit na vepřovém sádle. Je to pravda nebo je to jen stejný "výkřik" jako kdysi to že vepřové sádlo je škodlivé a nemá se vůbec používat? Je obdělání cibulky pod dušenou zeleninu taky smažení při kterém se přepaluje tuk a má se tudíž používat také sádlo? Moc vám děkuji, mám v tom velký zmatek. Dušenou zeleninu dělám nejméně 3x týdně svému 2 letému synovi a používám na to olivový olej určený pro teplou kuchyni. Moc vás zdravím a děkuji za odpověď. Marie