| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Otázka Odpověď

Tuk pro smažení

15.2.2003 8:54:21   Marie
Přeji dobrý den. Mám problém s výběrem tuku pro smažení. Vždy jsem smažila v cca 1 cm vrstvě slunečnicového oleje Vegetol, ale nyní jsem si přečetla v novinách, že při přepalování rostlinných tuků vznikají karcinogenní látky a že je lepší smažit na vepřovém sádle. Je to pravda nebo je to jen stejný "výkřik" jako kdysi to že vepřové sádlo je škodlivé a nemá se vůbec používat? Je obdělání cibulky pod dušenou zeleninu taky smažení při kterém se přepaluje tuk a má se tudíž používat také sádlo? Moc vám děkuji, mám v tom velký zmatek. Dušenou zeleninu dělám nejméně 3x týdně svému 2 letému synovi a používám na to olivový olej určený pro teplou kuchyni. Moc vás zdravím a děkuji za odpověď. Marie
Názory k dotazu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Tato poradna již není aktivní - nelze vkládat nové dotazy.

Poslední komentované ze všech poraden


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.