Re: Začátečník na klavír
http://www.hudebni-dum.cz/good.php?goodId:1626|-Yamaha-YDP-S30-C
My pořídili toto + dotovaná sluchátka k tomu. Má to potřebný počet oktáv (na tom celkem učitel trval, kladívkový úhoz a výběr-můžeš zvolit několik druhů pian i varhany a variantu bez úhozu a 3 pedály).
Ještě je levnější třeba Casio, ale s podstavcem to vyjde nastejno.
Ale opravdu si musíš upřesnit na co vlastně děti budou chodit hrát-na klavír, či na klávesy? Já když jsem vybírala, tak jsem také vůbec nevěděla, že v tom je nějaký podstatný rozdíl
Máme malý byt a spoustu sousedů, takže je výhoda, že může trénovat se sluchátky a nástroj jsme do našeho 2+1 ještě nacpali :-x
Manžel se učí hrát na klavír v ZUŠ, s věke problém není, ale přesto to funguje asi na dost podobných pravidlech jako pro žáky a a si také musel zvládnout to, co jiní za rok, protože nastupoval v polovině roku- dělal závěrečné zkoušky teď na konci školního roku, jinak by ho nepustili do dalšího ročníku.
PS. ve věku žádný problém nevidí, vždyť už mu je přes 30, ale nevím jak u dětí, kdy je kdo dost starý, vždyť spostu lidí začíná hrát později, třeba chtějí ještě jiný nástroj nebo to potřebují ke zkouškám, či se to prostě chtějí naučit...
Odpovědět