Re: Skautský oddíl v Praze pro 6 leté dítě?
Souhlasím, je to o domluvě. Někde ti řeknou, že tak malé děti opravdu neberou, někde se s nimi domluvíš. U nás začala do skauta chodit loni v září starší holka (tehdy čerstvá druhačka) a někdy od prosince nebo ledna se do oddílu vetřela i její mladší sestra (šest jí bylo v březnu, do školy jde letos). Stejným stylem se tam dostala i stejně malá holčina od jiné světlušky :o)
Je to oddíl na Praze 4, klubovnu mají mezi metrem Vyšehrad a Pražského povstání, www stránky tady:
http://www.dvanactka.xf.cz/index.phpJestli je oddíl, to neposoudím, já mám porovnání akorát tak s bývalým Pionýrem :o) Holky tam jsou spokojené, z výprav se vracejí v pořádku. Schůzky mívají v klubovně, když je hezky, jdou i na dvorek nebo Vyšehrad (i když podle mne by po venku mohly být víc... i když tedy co já vím, já vím teoretickou průpravu v klubovně nevedu, takže těžko říct). Asi tak jednou měsíčně mají mimořádnou schůzku (kolečkové brusle, lanové centrum, bazén, klub deskových her), jednou až dvakrát měsíčně mají výpravu. Buď samostatně jako světlušky, nebo celooddílovou (tedy společně s vlčaty a staršími skauty). Teď momentálně jsou na táboře, samozřejmě jely i obě předškolačky (a minimálně ta moje tam je zatím nadšená, soudě dle dopisu... od starší holky, tedy).
Odpovědět