Re: Co je nejlepší pro kočku v době dovolené
My jezdíme jak s kočkou tak se psem na dovolenou odjakživa. Máme domácí kočendu - peršanku. je zvyklá chodit na postrojku - takže není problém. Většinu času jsme s ní ... občas se stane že zůstane třeba hodinu max. dvě sama v chatě. Je s náma zvyklá jezdit od mala - přes rok jezdí s námi k rodičům na chalupu - v létě jedna dvě dovolené na Slovensku. Nechodíme nikde na celodenní výlety, jsme v kempu takže více méně u chaty (chodíme se jen koupat nebo sportovat - vše v areálu kempu).
Vyloženě si myslím, že kdyby byl někdo kdo by třeba dvakrát denně aspon na hodinu zašel nakrmit byla by kočka méně stresovaná kdyby byla doma, než když ji necháte celý den samotnou někde v cizím prostředí. Ale těžko říct, opravdu to záleží na kočce - naše nepotřebuje neustále sedět na klíně ale chce vědět že jsme doma ... to ji stačí ke štěstí. Takže já bych ji doma jen "na krmení" nenechala .. jezdí s náma, ale jsme prostě s ní. Možnost dát ji na čas lidem které vůbec nezná by u nás nepadala v úvahu, protože se nenechá ani pohladit od cizího natož aby tam byla pořád. Nechám ji max. u našich kde je zvyklá (bylo to poprvé potřeba když jsem byla v porodnici a nechtěla jsem aby tady bývala od rána do večera samotná, protože manžel dělává celé dny.
Odpovědět