14.7.2009 19:00:12 Denisa
Re: Letadlem v těhotenství
Ja bych se toho nebala...Pokud jsi v minulosti bohuzel mela problemy a zamlkla tehotenstvi, a pokud by tohle tehotenstvi melo nedejboze dopadnout stejne, pak to tak bude bez ohledu na to, jestli nekam poletis nebo ne.
Podle me nejvetsim problem u tehotnych v letadle hrozi v tom, ze je zvysena pravdepodobnost zilni trombozy. Ale to samozrejme ne u vsech. Proste orientacne. Pro klid duse staci hodne pit a pravidelne se prochazet, protahnout.
Ja jsem v obou tehotenstvich letala, sice ne v prvnim trimestru, ale to ne proto, ze bych nechtela, ale proto, ze jsem zrovna nikam nemela cestu ;-) kazdopadne jsem letala i dlouhe lety 16 hodin ve vzduchu, i kratke lety 4 hodiny ve vzduchu a to nekolikrat. Vsechno v poradku.
Co se nedoporucuje jsou lety na konci tehotenstvi.
Jo a znam nekolik holek co letely na zacatku v prvnim trimestru prave ten dlouhej 16 hodin ve vzduchu let.
Ber to tak, ze na svete jsou miliony, miliony lidi, co opravdu litaji stejne casto jako jiny miliony jezdi autobusem. A jsou tehotny a rodi se jim normalne zdrave deti...Jde spis o to, ze u nas se lita povetsinou spis svatecne, jednou, dvakrat za rok na dovolenou a pak je to opredeny takovou zvlastnosti, pochybnostma, poverama...ale ono je to fakt normalne bezny cestovani, a neni potreba se toho kvuli tehotenstvi vzdavat...no, mozna kdybys byla letuska...
Uzij si to, a stastny let ti preji!
Odpovědět