24.7.2009 19:16:14 Nikatin
Re: Poprvé malujeme - prosím o rady
Ahojky, malovala jsem si každý byt téměř sama, právě před týdnem jsme s přítelem malovali náš nový. Na předěly u stropu jsem používala laťku, kterou jsem si dělala kolen celé místnosti linku a pak pěkně ručně, malým štětečkem co nejpřesněji. Pásku nepoužívám, protože mi většinou šla dolů i s čerstvě vymalovanou novou barvou. I když jsem nechávala vše důkladně zaschnout, stejně mi to strhla.
Ředění nepoužívám, pokud chci opravdu pěknou barvu, nejdřív zkusím natřít kousek, abych viděla jak bude vypadat až zaschne. Zjistila jsem teď, že dražší barvy, které namíchají třeba v Baumaxu z toho jejich stroje jsou perfektně krycí, odstín je stejný a nevybledne. Ty co už jsme koupili hotové v kbelíku, tak jsou po natření krásné, ale jak uschnou, tak nic moc. Jak píše Elca, kolem zásuvek, oken, topení, atd...malou štětkou nebo zárohákem a jinak vše válečkem.
Jo a linku mezi dvěma barvami třeba v pokojíčku jsem neřešila, jen jsem si to od podlahy naměřila, zase laťkou a tužkou udělala...pak na to přišla dětská bordura, tak to nemuselo být tak přesné.
Vytírám hned ten den, když končím, nenechávám do druhého dne, jde to pak líp dolů. Ale vše drbu na všech čtyřech
Nevím co dalšího napsat, klidně se ptej
Odpovědět