8.9.2009 13:50:41 Molly.
Pes na dietě přibírá
Ahoj,
mám dotaz ohledně psí diety. Příspěvek bude možná obsáhlejší, předem děkuji za trpělivost a názory.
Tchánovci mají toy pudlici, narozenou v roce 2001. Co ji znám, byla krmena vepřovými srdíčky buď s těstovinami nebo rýží, teď přesedlali na kuřecí maso s tímtéž. Zeleninu jsem nikdy neviděla, prý do jídla
dostává hrášek. Pes váží 5,4 kg (měl by vážit asi polovinu), má problémy s dýcháním (když se rozruší, chrčí), nemůže prý hovězí maso, protože jí po něm teče z očí, kdykoliv sní něco, co není kuře s rýží, má průjem. Dostává plno pamlsků, její páničci ji rozmazlují opravdu dostatečně.
Vařené krmení dostává kolem 16 hodin, večer pak dostává ještě granule (musí je sníst, jinak jí druhý den bublá v žaludku).
O výživu zvířat se docela zajímám, proto jsem tchýni dala Acanu (jehně s jablky, prý hypoalergenní), aby je vyměnila za Fitmin, kterým
krmí večer s tím, že do budoucna úplně zruší vařené a bude dávat jenom granule. Acana pejskovi moc chutná, tchýně je nadšená.
Od soboty je pes u švagrové, se kterou jsme se domluvily, že bude krmit psa jenom Acanou. Pes tedy dostává 50 gramů denně (podle tabulek by měl pes o váze 1-5 kg dostávat 45-75 gramů). Dneska byl pes zvážen a prý přibral 20 deka! Kadí třikrát denně, žádný průjem.
V čem myslíte, že je problém? Bude pes pořád přibírat nebo se jenom tělo potřebuje přeorganizovat a začít pořádně trávit granule? Vařená a granulovaná strava by se neměla míchat, je tedy možné, že zatím její tělo tráví granule jinak, než by mělo a že se to po nějaké době utřepe?
Děkuji za odpovědi.
Odpovědět