Re: Příznaky
Už jsem v této rubrice také psala. Myslím, že je hodně v psychice. Když se člověk s nemocí vyrovná a "přijme" jí. Pak je důležité změnit některé svoje návyky. Určitě pokud je kuřák, nekouřit, vyvarovat se stresu. A opravdu si udržovat kondici. Je docela výhodou, že jste z Prahy, kde jsou specializované RS centra. Já jezdím už 3 roky na Karlák do RS centra. Jsem v pohodě. Nevím jakou léčbu manžel má a jaké má potíže. Myslím, že se člověk musí o svoje zdraví postarat a najít co nejodbornější péči. Znám se z pár lidmi s touto diagnozou. Mrzí mě, že všichni nemají nárok na léčbu interferony. Je to finančně náročné, i kriteria pro získání jsou přísná.
S tím inv.důchodem...vyprávěl mi to kamarád s RS. Měl ataku, zůstal na neschopence pro další potíže spojené s nemocí. Po půl roce mu byl nabídnut část.inv. důchod. Toho využil, pracoval na 3 směny. Zaměstnavatel mu umožnil práci na 1 směnu. Jinak myslím, že na přiznání úplného důchodu je rok neschopenky a pak komise na schválení
On si každý najde svoji cestu jak se nedat. I já ještě ke klasické léčbě mám alternativní léčbu. Té vděčím sa svoji vyrovnanost a optimistickou náladu. Tak hlavu vzhůru a všechno se zvládne.
Odpovědět