Jane, malá už chodí přes den hodně na nočník, takže teď už je to jiné...
ale já tedy (a myslím, že to tak dělá většina) dítě přebaluju velmi často... takže rozhodně nezůstává v pročůrané plíně... tohle je zvláštní předsudek těch, co odmítají jednorázovky???
já jsem si v klidu četla diskusi o BKM (nepsala jsem tam, ale sem, protože v záhlaví je žádost tam nepřispívat, pokud BKM nepraktikuju) a holky se tam v podstatě shodnou, že žádné signály nevnímají
a děti čůrají a kakají jak to na ně přijde (do tepláků, na zem apod.), pokud zrovna se mamina "netrefí" a nedrží je někde nad umyvadlem... takže jsem psala, že nechápu o čem to celé je...
tak jako mi přijde pro všechny (i dítě) lepší (a hygieničtější, protože pročůraný byt bych já asi nemusela), než aby bylo v mokrých teplácích, být v plíně, kterou prostě vyměním
jinak dcera si tedy (a dělal to i její brácha) sama asi praktikuje BKM
už nějaký ten čas, protože si sama chodí pro čistou plínu, když ji počůrá apod. ... takže jsem si (i jí) ušetřila rok a půl pozorování a naučí se to stejně... někdo dřív někdo později, jako jakoukoli jinou dovednost
to odmítání plíny... jasně, když ji nedáváš, těžko začneš ve vyšším věku
to je jasné, že ji už nechce...
já prostě jen nerozumím tomu, co vás k tomu vede, nic víc
já nevím jestli je prostě dobře věnovat vyměšování tolik pozornosti
je to fakt jen vyměšování
jo a nejde o svěrače... ale o ovládání svěračů mozkem... ne o svěrače jako takové, ale o to spojení s mozkem a to se fakt vytváří (ne jen jako podmíněný reflex, který se dá vypěstovat dřív, když se vysazuje, ale to je o ničem, to si pak dítě neumí hlídat potřebu samo) až kolem 18. měsíce a později...