2.11.2009 12:31:32 zerat
Re: Jakou kosmetiku na atopika?
U miminka bych si hlavně ohlídala čím ho budou mazat v porodnici! Já třeba kupř. hlásila hned při příjmu a zdůraznila jsem, že na tom trvám, že mi na dítě nemáznou žádného Johnsona nebo podobný brak, kterému budou dělat reklamu!!!! a v případě potřeby dokrmu jedině UM HA, které ráda koupím bude-li třeba(nebylo mají zásoby MM). Na inkubátoru se houpal nápis "Maminka si nepřeje na dítě mazat jinou kosmetiku než slunečnicový olej, který sama dodala"
potom za mnou chodily sestřičky, že ten olejíček je fakt bomba, že maličká má po něm nádherně vláčnou kůžičku...
Jinak samozřejmě je pravda, že nekoupat denně-stačí jen otírat namočenou žínkou; dají se dělat koupele v otrubách...
a špatné nejsou ani oleje od kožařů Linola Fett Ölbad... voní a příp. atopu prospívají.
Nevím o tom, že by nějakému atopikovi prospělo kůži nemazat v ranném věku
. Další věc je, že ne každé dítě se sklonem k atopu ho musí mít - u dost dětí, jak mě poučila kožní primářka a pak vlastně i alergolog se atop objeví až v pubertě a těm, který ho měli od narození se zase vlivem puberty může úplně ztratit... Já jsem třeba měla 1. dceru těžkého atopika a od nějakých jejich 4 let nepromazáváme denně (rada kožní), aby se kůže naučila si sama hlídat vlhkost - promazávám ji už jen čas od času místně když se objeví suché místo.
Odpovědět