12.11.2009 12:44:58 sovice
Re: Sovi
Tabitho,
hodně věcí napsala Ráchel, já k tomu přidám, že v mé církvi se také starší scházejí k nemocnému, podle pokynů Jakuba, aby se modlili a pomazali... není to sice úplně běžná praxe, sle dělá se to.
Ale kde se třeba bere v bibli biřmování? Nic proti němu, u nás se dělá tzv. konfirmace, u starších čtrnácti let, kdy dospívající přebírají křestní sliby, které za ně ve věku nemluvňat učinili rodiče - případně v tomto věku mohou být přímo pokřtěni - ale konfirmace prostě není svátost.
Jinak musím říct, že se mě poněkud dotkl tento odstavec:
Kazdym oddelenim od puvodni vseobecne/katolicke/ Cirkve - Zlatonosne "SKALY" , ktera mela od pocatku svoji bazy v Rime, se ztraci ve vzniklem spolecenstvi PLNOST JEDNOTY DUCHA Sv.
Vznikle spolecenstvi tedy logicky postrada vsechny 4 puvodni vlastnosti, spominane v Credu..Tomu odpovida i jeho dalsi jednani - vylucovani nekterych textu z puvodniho Pisma, ukraceni puvodnich 7 svatosti, ktere nenabizeji v teto podobe "svemu" sverenemu lidu, tak jak si to Kristus pro vsechny pral.., jakasi "tolerance" k rozvodu, "pozehnani" neprirozenemu vzniku "zivota" - IVF , snatkum homosexualnich paru pred BOHEM a podobne...
K té jedné církvi už to hezky vyjádřila Ráchel; dál mě poněkud popudilo tvé uvozovkování. A to především u slova "života". Nezlob se, mysli si o IVF co chceš z hlediska přirozenosti a vhodnosti a třeba snahy jít proti Boží vůli, ale ten vzniklý život není žádný "život", je skutečný, stejně jako každý jiný. Veškerý život dává a udržuje Bůh, i když si ho někdy vynucujeme ne zcela v souladu s jeho plány (už Abraham ), opravdu nelze počít bez Božího souhlasu.
Odpovědět