Re: Išelské dortíčky - prosím o radu
Nevím, jestli už není pozdě, ale mám ještě jednu radu: nejde o recept, kdy se pečivo peče ve formičkách? Mám totiž už dlouhá léta přímo fantastický recept na išlské košíčky, kdy se těsto vtlačuje do nevymazaných formiček na košíčky a pak peče, podobně jako když se dělají ve formičkách pracny. Pak se do nich po vychladnutí dává připravená náplň, navrch se dá čokoláda a přilepí se půlka ořechu. Je to naprosto luxusní cukroví, u nás opravdu jedno z nejoblíbenějších (oproti klasickým vyvalovaným dortíčkům je tam lepší poměr těsta a náplně, takže jsou vláčnější). Těsto na tyto išlské košíčky je dost drobivé, není určené k vyvalování. Poradila bych tedy zkusit natlačit vrstvičku do košíčku a pokusit se upéct - upečením se ta drobivost odstraní, protože těsto se speče dohromady. Těsto na pracny je přece taky drobivé a pečením se to upraví, takže tady bych viděla určitou šanci.
Odpovědět