Re: Maďarské nebo rumunské cukroví
V Rumunsku není tradice drobného vánočního cukroví. O Vánocích se pečou různé krémové řezy nebo dorty. Třeba je potěší tohle:
PRAJITURA CHINEZEASCA (čínské řezy)
Těsto: 140g másla, 140g cukr moučka, 70g hladké mouky, 100g mletých vlašáků, 4 bílky a citronová kůra. Třeme do hladka a vlijeme na plech. Pečeme při 200 stupňů a před dopečením potřeme polevou a ještě necháme cca 10 minut v troubě.
Poleva: třeme do hladka 4 žloutky a 140g cukru moučka.
A jelikož jsou kamarádi maďarského původu měli by znát:
SARAH BERNHARDT (bezele=pusinky)
6 bílků vyšleháme do zhoustnutí v páře s 300g cukru a 2-3 vanilkové cukry a trocha citronové šťávy. Přidáme 150g mletých pražených vlašských ořechů. Lžičkou dáme malé hromádky na plech a pečeme při mírném ohni.
Krém: Na malém ohni svaříme 200g cukru, 6 žloutků, 3 lžíce kakaa a 2 lžíce vody dokud nám nevznikne hustý sirup. Necháme zchladit a pak vyšleháme s 250g másla. Bezele (pusinky) slepíme krémem, po stranách taky potřeme krémem a vyválíme je v mletých vlašákách.
Odpovědět