28.12.2009 12:49:48 Vítr z hor
Re: Jak přežít let, aneb jak to máte vy?
Můj "nejlepší let" s dítětem (cizím) trval bohužel 11 hodin, kdy jsem byla na kraji v první řadě před stěnou, vedle mě Rumunka s dítětem cca 8-10 měsíců. Otec si strategicky sedl na opačný konec letadla k oknu (pro mě už okno nebylo, takže to měl chladnokrevně naplánováno). Dítě OK, rodiče obtížní. Otec se chodil vykecávat, visel mi nad hlavou, prskal do jídla. Matka mi chtěla zabavit vegetariánské jídlo (objednáno měsíc předem), protože se jí zdálo pro dítě vhodnější než její. Po scéně s letuškami dostala dětskou výživu. Tu mi dítě asi 5x hodilo do talíře (dostalo zavřenou flašku na hraní a bylo přivázáno v postýlce před námi). Letušky asi 20x za cestu dítě přimontovaly a odmontovaly (turbulence).
Nakonec na mě letuška omylem vysypala celý vozík s pitím, za což jsem dostala šampaňské. Když jsem konečně usnula - bez čoček, bez nichž jsem skoro slepá - vzbudili mě, že by si se mnou chtěl otec prohodit místo neb to pro mě bude pohodlnější. Polospící, slepou a bez věcí mě odstěhovali na opačný konec letadla vedle neuvěřitelně sympatického Francouze, který mi ráno našel u Rumunů čočky.
Podotýkám, že jsem na tu několikaměsíční cestu nechtěla jet, protože jsem už chtěla mít děti. Na nějakou dobu jsem to pak dokázala vydržet bez nich
Odpovědět