Re: Skupinová výuka flétny
Já nejsem moc pro skupinovou výuku dětí-maxim.když jsou to předškoláci.Potom jsem jednoznačně pro "Lidušku".Ale ono dost taky záleží kdo a jak to vede.Pokud má skupina 3-4 dětí,tak to může být fajn.
Můj syn-5let chodí do školky na skupinovou výuku flétny.je jich tam 10dětí z toho 2 pokročilé.Měli kroužek 1krát za 14dní.I když se učitelka celkem snažila,tak dýchají všichni špatně,což mi teda dost vadí.Ona ji mto říkala,ale při tom počtu a času nemohla každého sledovat a pak to i vzdala.
Teď děti učím já,protože učitelka odešla na MD a neměli nikoho,kdo by do toho šel.Vymohla jsem si,aby kroužek byl každá týden,dávám rodičům lístečky,co mají děti cvičit,co se učíme apod.I když jsem z toho měla docela strach,tak mi přijde,že to děti baví a snaží se.
Akorát bych prosila,jestli nemáte nějaký tip,jak je naučit správně dýchat.Už hrají písničky,ale pokud neumějí správně dýchat,tak je to blbý.Je to strašně těžké,je zpětně učit něco,co už měly umět.
Chci nakreslit 2-3 noty a to budou jen procvičovat na to dýchání.nebo prosím poraďte!
A ještě to vybarvování not,to by mě taky zajímalo,taky jsem o tom přemýšlela...Každá nota má svou barvu?My zatím píšeme nad noty písmena,ale chtěla bych,aby to uměly už bez nich.Díky za tipy všem.
Odpovědět