Štítná žláza - braní Euthyroxu jen v těhotenství
Chtěla bych vás požádat o názory či rady. Před těhotenstvím jsem problém se ŠŽ neměla v dubnu 2009 mi v rámci preventivní probhlídky byl dělán i dběr na funkci ŠŽ a v pořádku...THS jsem měla 3,5 (norma 0-5). Po otěhotnění mi v rámci těhotenských vyšetření dělali další odběr s výsledkem THS 4,2 (norma pro těhotné je prý 0-3 a ne 0-5), ostatní výsledky v normě. Na endokrinologii naordinovali 50mg euthyroxu 1x denně s tím, že kontrola po 6ti nedělí ukáže co a jak dál.
No a teď k mému dotazu. Volala jsem minulý týden k lékaři, protože mi přišlo logické, že po porodu prášky vysadím, po 6ti nedělí půjdu na kontrolu a uvidí se, jak si tělo poradí bez nich...jenže prý ne, prášky mám brát stále a po kontrole se uvidí co dál.
Je to takhle běžné? Jak můžou zjistit, jestli se tělo zase srovnalo a vystačí si s vlastními hormony, když nemám vysazovat euthyrox? Mám se ještě poptávat u jiného lékaře? Přiznám se, že bych nerada skončila na hormonech celoživotně, nebude-li to nezbytně nutné. Mám pochybnosti nad postupem lékaře.
Děkuji moc za vaše názory, zkušenosti a informace
Odpovědět