Re: 3. měsíční dítě a kontakt s Herpes Simplex
Ano, ten mělký vřídek by to snad vystihovalo - ony se ty dvě potvory tváří trochu neviditelně. Každopádně mají kruhovitý tvar, místo se jakoby pne, tepe /tepalo/,a je "odumřelé"-nebo jakoby necitlivé. Jemně začervenalé nad hranicí rtu, druhý ale splývá v barvě s kůží. Uvnitř té ohraničenosti je patrné něco jako pupínky-nebo kráterky, ale je to tak malinkaté, že bych to zaměnila jednoduše za jakousi jemně zrohovatělou kůži. Infekční je opar prý v případě prasknutí onoho puchýřku, v mém případě je to tedy určitelné jak? Preventivně předpokládám, že od prvního dne do zmizení.. no, snad jde opravdu o nějaký projev latentní infekce,páč s tou primární se mně to nelíbí. Ale jak jste říkal,je to asi nepravděpodobné. Nicméně dítě se mi poslední 4 noci najednou budí co dvě hodiny, což předtím nebylo /i když trpívala na koliky, takže by to mohlo být doznívání jiného stavu, ale mmj.3týdny zpět měla pod bradičkou od ucha k uchu pás jakoby kopřivky, který zmizel zhruba do týdne -ale to bylo před návštěvou onoho salonu...Asi už stihuju. Spíš bych se měla bát o staršího,ale tam jsem kupodivu intuitivně klidná.
Odpovědět