Re: Jak znovu naučit dítě na nočník?
Beruško, ono je to tak, v tomto prípade dávání na zadek sa absolútne míňa účinkom. Že dala mama znovu plenku, to bola obrovská chyba, ale na druhej strane, JE NAPROSTO BEŽNÉ, že deti, čo začali brzo nočníkovať, tak okolo DVOCH ROKOV ZAČÍNAJÚ VZDOROVAŤ a to sa nemusí vždy prejavovať nejakým hádzaním o zem a revmi, často je to tak, že sa znovu začnú počurávať.
Tu je treba jedine trpezlivosť, plenku dať teda dole a motivovať, motivovať, motivovať.
A ver mi, moj starší syn bol dosť dlho s plenkami, nechcel nočník, nič, takže fakt ťažký oriešok, viem, o čom píšem. Odplenkoval sa tesne pred nástupom do školky na deň (to mal 2 roky a 7 mesiacov). Predtým nepomáhalo po dobrom, po zlom. A potom sa to zlomilo zo dňa na deň. Ale začal rovno na záchod na to nastavovacie prkénko.
A až dnes v noci(má 4 roky) - bol poprvé bez nočnej plíny. Dovtedy bolo v plíne častejšie načurané, než suchá, samozrejme som postele furt prezliekala, lebo tá plína to už proste u tak veľkého nezachytila. Čakala som hrúzu a svete div sa! Zobudila som ho na jedno čuranie (s revom šiel, nemá dobrú náladu, jak ho budím) okolo desiatej večer a do rána vydržal byť suchý! To som naozaj nečakala (jasné, s nočnými nehodami stále počítam, ale nočnú plínu už nevrátim).
Moj mladší má teraz rok a pol. Posadili sme ho na nočník, totálny rev, nechce tam byť ani za nič, nepomáha motivácia, hračky, nič. Proste "druhý brácha". Tak to nelámu cez koleno a začnem s ním skúšať tiež rovno na záchod.
Nenechaj sa zviklať tým, že dočasne nočník odmieta (ozaj, skúsila si už záchod?) a hlavne trpezlivosť, to sa upraví, keď už ste nočníkovali.
A tá malá odmenka nie je od veci - ja tomu hovorím "placebo efekt" - aj moj starší dostal za kakanie do záchoda (tak sa naučil kakať tam a nie do plíny) vždy rozinku, alebo nejaký pidi bonboneček, proste len pre efekt, nie pre nejaké mlsanie. Pomohlo to.
Odpovědět