Re: Jak vypadal Váš porodní plán?
Mám ho nachystanej, i když to vypadá, že podruhý to bude zase SC, můžu ti ho sem zkopírovat, dle mé duly je stručnej, jasnej a nemá k němu žádné výhrady.
Porodní přání
Dobrý den, jmenuji se ………. Narodila jsem se v roce 19.. v …………... V téže porodnici se nám v roce 2008 narodil syn císařským řezem kvůli poloze koncem pánevním. Z důvodu nespokojenosti s přístupem tamního personálu ke mně i mému synovi jsem se tentokrát rozhodla pro Vaši porodnici.
Velice si vážím Vaší profesionální péče, lidského přístupu k nám -nastávajícím matkám- a ochoty, s jakou přistupujete k porodním přáním (plánům). Věřím, že si z Vaší porodnice odneseme nejen zdravé a spokojené dítě, ale i krásnou vzpomínku na jeho zrození.
I. a II. doba porodní
• osoby doprovázející mne k porodu: manžel a dula
• způsob vyprázdnění: pokud k němu nedojde spontánně tak Yal gel, při porodu do vody klistýr
• holení: podle mého uvážení budu již upravena
• tišení bolesti: alternativní způsoby- změna polohy, masáž, aromaterapie, sprcha, homeopatie; nenabízejte prosím tišení a urychlování medikací, v případě potřeby si řeknu sama
• amniotomie: pokud možno ne
• jídlo a pití během porodu: pití ano, jídlo podle domluvy
• monitorování: co nejméně, ne v leže na zádech
• anestezie v případě SC: částečná
• poloha ve II. době porodní: ve spontánně zvolené pozici, popřípadně ve vodě
• epiziotomie: pouze v případě hrozící ruptury 3. stupně, vždy po upozornění a souhlasu; poranění šít až po umrtvení
• použití kleší či Vaxu: prosím pouze ve velmi nutném případě a po konzultaci s matkou (doprovodem)
III. doba porodní a péče o dítě
• prosím o spontánní porození placenty (bez medikace)
• pupeční šňůru přestřihne buď otec nebo personál až po dotepání pupečníku
• dítě po porodu: položit ihned na břicho, nemýt, pouze otřít plenou; oči preventivně nevykapávat, vitamín K podat orálně, změřit a zvážit až po přiložení k prsu; dítě umyji já sama
Věškeré zákroky na mě nebo na dítěti prosím nejdříve proberte se mnou, v případě, že nebudu schopná komunikovat, s mým doprovodem.
Všechna vyšetření a úkony na dítěti (odběr krve, očkování, sono kyčlí,…) prosím provádějte v přítomnosti mé nebo manželovi.
Děkuji
………………..
V………………………………. dne…………………..
Odpovědět