Federiko, jasně
.
Bylo to míněno tak, že pro nohu je nejzdravější nenavlíkat na ni nic. Dřív se chodilo naboso běžně a i dnes chodí spousta lidí (v jiných částech světa) bez bot.
Chápu, že v našich podmínkách to nejde, ale nechápu, jak se mohou maminky dohadovat o věcech, o kterých mají jen něco přečteno a tvrdí "ano, tohle je PRAVDA!"
Ta "pravda" se v průběhu času mění, doktoři se na nějakou věc dívají z určitých hledisek, jednou upřednostní to, jindy ono. Sami si mnohdy protiřečí.
Nevadí mi, když někdo řekne "myslím si, že pravdu mají ti, co říkají...", "přikláním se k tomuhle názoru..." atp.
Jsem alergická na výroky typu "pravda je, že ...".
Osobně si myslím, že je možné, že proběhne nějaká studie, ve které se zjistí, že většina měkkých botiček nedrží pevně na noze, tudíž dítku v nich klouže noha, což může mít nepříznivý vliv na vývoj nohy, protože se dítě snaží vyrovnávat stabilitu nesprávnými svaly...
..Tohle bylo míněno jako nadsázka
, jen jsem chtěla říct, že názory doktorů se mění a co je bráno za "pravdu" dnes, nemusí tak být za pár let.
Vzhledem k tomu, že jakékoli obutí není pro nohu normální, můžou ještě ortopedi dojít k zajímavým závěrům
.
Osobně věřím ve zlatou střední cestu, všeho moc škodí.