Re: Kočka mě nenechá vyspat
My máme kocoura už skoro desetiletého - venkovskou směs, kastráta, také je jen v bytě a čas od času má podobné "moresy". Za normálních okolností spí celou noc, resp. nás nechá spát celou noc, většinu nocí stráví na židli vedle mé postele, pak se přesouvá třeba na parapet atd. Ale občas má období, kdy několikrát za noc škrábe na skříň v ložnici, mňouká a pak často uteče do obýváku, aby nebyl lapen a podle mne si chce hrát nebo prostě mít společnost. Někdy pomohlo, když dostal před spaním ještě "nášup" oblíbeného jídla a nejčastěji to řeším tak, že se ho pokusím ulovit, položit na tu židli vedle postele a nechám mu tam chvíli ruku, s níž se mazlí a většinou, když ruku stáhnu, tak už zůstane v klidu ležet, i když pak třeba za nějakou dobu budí zase, je to různé. Také netuším, co "tím chce básník říci", proč někdy takhle budí, jindy ne. Já bych ho tedy také nezavírala, jednak to není úplně fér a jednak to mám vyzkoušeno, ten náš, když jsme ho zavřeli třeba do předsíně, tak škrábal a skákal na dveře a stejně jsme se nevyspali. Tak možná u vás stačí chvíli vyčkat po kastraci nebo bych zkusila nějakou mňamku před spaním a pokud nespí v posteli, tak třeba nějaký pelíšek vedle postele, kde by mohl být ve větším kontaktu. A že se mu může stýskat po expartnerovi, tomu bych věřila, ale to by měl čas také spravit. Tak držím palce.
Odpovědět