Re: Astma
asi tě moc nepotěším, mám astma diagnostikované před 13 lety.
Jsem alergická na prach, pyl (bříza, směsy trav, prostě kde co), roztoči, peří, kočičí srtst a nově i psí a ptáci.
Teď poprvé po pěti letech nemám žádné jarní obtíže, a dle alergologožky je to jen proto, že jsem těhu a hormony dělají své.
čtyři roky před tím, co jsme tu, pravidelně každé jaro a léto prochrchlám, prosoplím - proantibiotikuju, přicházím o hlasivky.. probrečím.. atd... léčba zabírá vždy na chvíli.
Jinak jsem teď na udržovací dávce pulmicortu a při potížích bricanil (mě zabírá rychleji a lépe než ventolin, ale je to práškový inhalátor, tak už to člověk musí umět vdejchnout), ale dle mé alergologožky, když se to zjistí v pokročilém věku (u mě v 16 ti), tak je to horší, protože se to už nedá vyléčit a většinou se to ještě zhoršuje. Což bohužel u mě je pravda, postupně se mi přidávají další alergie a přecitlivělosti.
Jo a mám problém i s větší fyzickou zátěží.
Syn je diagnostikován astmatikem cca před půl rokem, ale teď se to léčí jinak a protože se zajím nepotvrdila žádná alergie, má velkou šanci za dva tři roky užívání léků být zdravý úplně. Má tzv. infektové astma.¨
Tak držím palečky, ať to brzy odezní, já si po dlouhé době užívám krásné jaro, aniž bych se dusila nejen pokaždé když vyjdu ven, ale i ve vlastním bytě.
Odpovědět