8.5.2010 9:31:47 Ennywan
Bolest po vytržení zubu
Prosím o zkušenosti. Je normální, abych cítila stále stejně silnou bolest po vytržení zubu jako v den vytržení? Je to druhý den od ytržení.
Ve čtvrtek jsem byla trhat šestku vlevo dole. Zub nebolel, ale udělala se mi tam na dásni píštěl. Dr. rentgenem zjistila, že je kolem zubu, asi v kosti (omlouvám se za nepřesné vysvětlování), začernání, které jde lehce i k sedmičce. Říkala, že je to chronický zánět a protože ta šestka už byla v minulosti přeléčená, tak se s tím už nedá nic dělat, jen že ten zub musí ven a tím se prý ten chronický zánět vyhojí. Že mě to sice nebolí, ale kdykoliv to může začít zlobit. Tak jsem se teda rozhodla k vytržení. Jak jsem psala byla jsem ve čtvrtek. Když to přišlo k sobě po umrtvení, tak to samozřejmě začalo bolet a protože jsem to nevydržela, vzala jsem si Ibalgin. No a od té doby bolest pořád cítím. Po lécích je to lepší, ale jak přestanou působit, tak je ta bolest pořád výrazná. Střídám Ibalgin a Paralen podle intenzity bolesti, nejkratší interval jsem měla 8hodin. Mám tvář i lehce nateklou - jako bych měla v puse třeba oříšek. A to jsem to v ten čtvrtek chladila. Když zkousnu sedmičku nebo pětku, tak je ta bolest ještě výraznější. Ach jo, že já jsem si to nechala trhat. Problémy jsem neměla, jen tu píštěl a teď tady skučím. Je to běžné? Jak dlouho vás to bolelo po vytržení? Může se to nějak zkomplikovat, když tam byl ten chronický zánět? Když jsem se dr. ptala, jak k tomu došlo, tak mi řekla, že ten zub nebyl v minulosti dobře přeléčen (byla jsem tehdy u jiné dr.) a že se to speciálně u šestek někdy stává, že prý bývají problémovější.
Odpovědět