26.5.2010 8:12:14 chazana
Re: Je pobyt psa v kotci 2 x 3 celý den týrání?
Já nechápu, proč se nestaráte všichni sami o sebe? Já mám též psa ve venkovním kotci, pobyt psa v kotci není nestandartní věc, s psem chodím na 2 hodiny denně do lesa, kde se dostatečně vyřádí. Sousedi mě taky za toto udali, zavolali na mě veterinární správu, která zkonstatovala, že se se psem neděje nic nezvyklého, pes je čilý, veselý, dobře živený, pravidelně očkovaný, odčervovaný, sezónně nosí obojek proti klíšťatům, kotec má v požadovaných rozměrech a čistý. Nechala jsem si dát potvrzení vetrinární správy a podala jsem trestní oznámení na sousedy pro pomluvu a poškozování cizích práv ! A tohle radím udělat všem, kdo je obtěžován nesmyslně sousedama, kteří chovají psa doma v posteli, což já považuju za čuňárnu, a nejsou schopni pochopit, že život psa venku není pro něj nic nenormálního !!! A těm, co mají výhrady ke štěkotu psa v noci sděluji, že stěkot psa není rušením nočního klidu, neboť se jedná o přirozený projev psa a pakliže střeží objekt a venku se něco děje, pak je to naopak žádoucí, aby na takovou věc upozorňoval svým štěkotem. Na psovi nelze spravedlivě žádat, aby mlčel tak, jako to nelze žádat na člověkovi. Rozsudek Nejvyššího soudu pouze stanoví, že pes nesmí obtěžovat vytrvalým pronikavým štěkotem, ruku na sdrce... kterej pes vydrží pronikavě a vytrvale štěkat? Chtěla bych ho vidět.
Odpovědět