20.7.2010 11:51:17 Meta
Re: Kote do bytu ano ci ne?
Kotě, stejně jako štěně či dítě, tedy každé větší mládě, nějakou tu škodu jistě napáchá. Jsou jedinci nadaní na ničitelství a jsou jedinci velice hodní. Záleží na majitelích, jak moc škody prožívají. Jetliže jste po rekonstrukci, asi vám občas nervíky potečou. Sama si pamatuju, jak mi ničilo duši počůrávání našeho, tehdy 14-letého pejska, na zcela nové dřevěné podlaze. Měl nemocné ledviny, nemohl za to a taky jsem ho netrestala, nicméně, byla to muka. Výhodou zvířecích mláďat ovšem je, že velice rychle rostou a narozdíl od dětí mnohem rychleji začnou dodžovat vytyčené hranice. Kočka v bytě je v podstatě ideální tvor. Je s ní sranda, když chce klid, sama se uklidí, o jídlo se sama přihlásí, takže na ní těřko zapomenete a naučí vás velmi rychle pravidelně uklízet kočičí toaletu, protože je to tvoreček velmi čistotný a do zaneřáděné nepůjde, to jistě chápete. Jak tu někdo psal o vděčnosti koček, tak to jsem se zasmála, 98% koček bude vždy vlastnit vás
. Musíte jistě počítat s veterinárními náklady na očkování, odčervování a kastraci. Nekastrovaná kočka dokáže být peklem, když příroda zavelí. Nás si první kočka adptovala a dodnes se mi po ní stýská, byla to nejlepší kočka, co jsme kdy měli, velká osobnost.
Odpovědět