30.7.2010 16:58:14 Petr Drnovský
Re: Vyléčení angíny bez antibiotik
Zdravím, jak jste dopadla s tím pokusem vyléčit to bez antibiotik? Já se pokusil zničit to bez nich, ale po pěti dnech jsem si došel k doktorce pro ATB. Navíc to je prý zánět levé nosní dutiny, a z toho plynou i obtíže krční (?). Jak jsem vyčetl na různých místech, zánět či angína se bez ATB léčit nedá, dříve prý se kvůli tomu leželo 3 týdny, aby to přešlo, ale patrně přítomnost streptokoka se tím nevyřešila, vyléčily se jen průvodní jevy angíny. Zajímalo by mě, zda tu někdo má opravdu osobní zkušenost (a ne jen "prý" a "údajně") s léčbou typu med na krk, slivovice na krk a podobně. U obou bych věřil tomu, že přes kůži organismus vtáhne potřebné látky, u slivovice možná vzlínající líh pomůže k lokální dezinfekci, ovšem otázkou je kolik se toho vlastně přes kůži dostane dovnitř. Ale zajímalo by mě, zda to tu někdo opravdu vyzkoušel. Jak např. u toho medu zabránit, aby se vsáknul do šátku namísto do krku?
Tipuju, že se přes to dává igelit jako u Priessnitze..? Všem přeju co nejméně zánětů a díky za případné reakce.
Odpovědět