Re: facebook=rychlé informace
K aktuálnosti mě napadla jedna věc, informace na FB jsou velmi aktuání, ale beru je vždycky jako neověřené a ne vždy úplně důvěryhodné. Teď to myslím obecně, ne konkrétně k povodním
S důvěrou k sociálním sítím souhlasím, zneužít se dají asi celkem snadno. Ani nastavení soukromí nestačí. Mám jednoduché řešení: beru to pro jistotu tak, že cokoli napíšu na net, je naprosto veřejné. Takže moc opravdu osobních věcí o sobě radši nikam nepíšu a nikde neuvádím svoje skutečné celé jméno. A přesto předpokládám, že kdybych za to někomu opravdu stála, stejně by mě dokázal najít. Nejsem paranoidní a z "odhalení" nemám strach. Předpoklad, že mě někdo může poznat je pro mě taková pojistka, která mě má zabrzdit, kdybych o sobě začala psát až příliš. A i přes mou opatrnost jsem toho vlastně o sobě napsala v debatách už docela dost, ještě že jsem nezajímavá šedá myška.
A ještě jedna věc - tady narážím na některé rodinkářky a rodinkáře - internetové debaty mě nerozhodí. Dokonce ani debaty, kde se řeší hodně závažné věci, se úplně vážně brát nedají.
Nějak už dneska nevidím na monitor, takže překlepy a chyby omluvte
Odpovědět