Pokud chceš přirozený porod, neodnášet dítě, úplný respekt k tvému porodnímu plánu, tak nedoporučuju ani jednu, ale Vrchlabí.
Já jsem rodila v Jilemnici 2x (2007 a 2010), takže mám čerstvé zážitky a vcelku si nemohu stěžovat, i když všechno se mi tam tak úplně nelíbilo. Já jsem teda nechtěla nic nestandartního (kromě neodnášení dítěte a nástřihu, který se opět konal, ale porod byl tak rychlý, že si asi ani nestihli plán přečíst), takže pokud si pak žádáš něco, než na co jsou zvyklí (ne klistýr, nástřih, jiná poloha při porodu, dotepat pupečník atd), tak asi může být chování jiné, ale to nedokážu posoudit. Pokud jsi ale "standartní" rodička
tak za sebe doporučuju Jilemnici. Personál byl velmi příjemný a ochotný, nemám žádné negativní zážitky s arogantními a nepříjemnými doktory nebo sestrami, jako často čtu na internetu.
Poprvé nešlo kojení, tak jsem pořád chodila za sestrama, všechny se snažily pomoct, nikdo se netvářil kysele, líbil se mi jejich přístup. Pobyli jsme si tam týden, takže jsem poznala skoro celé osazenstvo.
U mě problém poprvé nastal, skončilo to kleštěma a dopadlo to dobře, takže si ani nemůžu stěžovat na nějaké chyby.
Co se mi nelíbilo, je odnášení dětí. Podruhé jsem si řekla, že chci mít dítě hned usebe, což se podařilo po krátkém ošetření, pak cca dvě hodiny na sále a pak ho odnesli umýt a řekli, že ho hned přinesou na pokoj a zas skončilo na novorozeneckém. ALe vždy jsem si pro děti došla sama a pak už ho vydali bez řečí a problémů.