Re: Monitor dechu - dokdy používáte?
Tak synovi je 14 měsíců a stále ho používáme... a asi ještě dlouho budem. Nechápu, jak tady maminky píší o falešných poplaších - nám malý doslova putuje celou noc po postýlce a máme monitor dechu Nanny a ta podložka snímá naprosto celou plochu postýlky - je dostatečně citlivá! Poplach jsme měli za celou dobu jen 1x v noci a myslím, že to bylo tím, že se jen dlouho nenadechl, když jsem přišla k postýlce, tak normálně a klidně spinkal! A i když to někomu spouští, to raději vyděšená jak blázen poletím 100% za den k postýlce, než jednou nemít monitor a nepřiletět a být pozdě! Mám monitor nomálně zavěšený a malý se o něho vůbec nezajímá, že by za něho tahat nebo tak, ale je to i tím, že když usíná, jsem tam s ním a když se vzbudí, tak jde hned z poslýtky ven, takže na to tak nějak nemá ani čas
Ale je dobré řešení, pokud si s ním děti hrají, dát ho pod postýlku, např. na nohu. Jinak rozhodně by se měl používat do 1 roku věku dítěte! Ale moje mamka na mě chodila koukat jestli dýchám dokud jsem se neodstěhovala a to mi bylo 23 let
dokud bude malý v dětské postýlce, tak mu ho určitě nechám, nijak to mě ani jeho neobtěžuje, takže žádný problém. Prostě jsem klidnější i když už je mimo převážné riziko náhlého úmrtí. Taky jsem slyšela v televizi, že monitor na to vůbec není, ale pro klid v duši a pro malého bych udělala vše, co je možné a víc už toho bohužel udělat nejde. Takže maminky buďte opatrné a já doporučuji používat co nejdéle!!! Vždyť jde o bezpečí našich dětiček a co si budeme povídat i starší dítě může v noci např. zvracet... PS: JInak na bříšku malý nespal, dokud se sám neotočil v postýlce, teď už spí ve všech možných polohách, nechávám ho, jak je mu pohodlně!
Odpovědět