23.8.2010 14:21:17 Ennywan
Absces a ATB Dalacin C
Je to 12 dnů, co jsem dobrala penicilin na streptokokovou angínu. V pátek mě zase začalo bolet v krku, měla jsem zvýšenou teplotu. O víkendu se to nelepšilo a měla jsem silnou bolest na levé straně v krku. Vypadalo to na anginu, ale říkala jsem si, že je to třeba virové, na pohotovost jsem nechtěla, když jsem se nedávno na angínu léčila. Včera byl krk vizuálně lepší, ale bolest stále stejně silná. Dnes krk zase o něco lepší, ale bolest stejná. Šla jsem ke své ORL a ta diagnostikovala flegmónu, což je prý stav před abscesem. Není to běžně zrcátkem vidět, tvoří se to prý někde za mandlí. Říkala, že když na mandli zatlačí, měla by zajet dozadu, ale u mě narazí na tvrdé. Zkrátka, že abces tam zatím není, předepsala ATB Dalacin C. Nemám s tím vůbec zkušenost, užíval jste to někdo, bylo to bez problémů? ORL doporučuje dát mandle pryč, protože od listopadu mám 4-té ATB na krk, ale i tak mě často v krku škrábe, bolí, mám ho zarudlý, i když na dr. to vždy není. Jsem z toho fakt nešťastná. Imunitu mám přitom laboratorně v pořádku. Imunomodulace prý v případě mandlí není moc úspěšná. Nechce se mi na operaci, mám z ní strach. Začala jsem s homeo léčbou, hned po dobrání posledního penicilínu jsem začala s lichořeřišnicí, kloktala ráno a večer slanou vodu, užívala Imunoglukan. A stejně se zase něco rozjelo. Přitom kontrolní výtěry jsem měla vždy v pořádku, ASLO v květnu nízké, jen 77.
Odpovědět