24.8.2010 1:17:43 Arien
Re: Dlouhý protokol - vedlejší účinky, následky
Mám za sebou 2 IVF, poprvé dlouhý protokol, podruhé krátký. Myslím že je to dost individuální, takže bych ti asi doporučila se příliš nestresovat možnými vedlejšími účinky.
Já sama jsem měla velký strach z hyperstimulačního syndromu, protože jsem ještě před absolvováním IVF shodou okolností viděla v reálu co to je a že to rozhodně sranda není.
Poprvé jsem podstoupila dlouhý protokol a ještě před tím 3 cykly IUI. Bylo to naprosto bezproblémů a v podstatě žádné vedlejší či nepříjemné účinky jsem nepozorovala. Dodnes tak trochu věřím tomu, že postupné zvyšování dávek hormonů, které jsou u IUI nižší, tělo "připravily" na ten následný "nášup" při IVF. Po druhé jsem šla rovnou na IVF a krátký protokol a musím říct že to už taková pohodička teda nebyla. Určitý náběh na syndrom byl, měla jsem v děloze hodně vody a dost to doktoři hlídali, naštěstí se to zvládlo bez nějakých větších komplikací.
Jen na závěr - oba cykly byly úspěšné a mám dvě krásné a zdravé děti, takže to je myslím ta nejpozitivnější motivace.
Odpovědět