28.8.2010 14:19:26 *riv* + 3 kluci
Re: Do kdy tolerovat loužičky u štěněte.
Jiřka - pokud nedělá loužičky venku, je to blbý, nejde použít metodu pamlsků a pochval, která je nejůčinější
jedinné co mě napadá a co zabralo na nejednoho truhlíka, je hlídat a hlídat.. jakmile se začne chystat k loužičce, sáhnout po novinách, s fůůůj, popř nesmíš!!! plácnout močícího psíka aby se povedlo mu to nejlépe hned v počátku utnout, chytit za kůži za krkem a tak ho vynést ven, tam ho položit na trávník a konejšivě mu říct tady můžeš.. nejedno štěně pochopí, že doma se to fakt nedělá a že panička ho asi jen tak pro nic za nic nevyhazuje ven.. chce to jen trpělivost a hlavně důslednost
co může být problém jsou šichty u čd, ať to mamka zkusí třeba v delším volnu, ale opravdu natvrdo.. bohužel i tímto způsobem fungují některé CHS, nesnaží se chov vést nějakým směrem, jde jim jen o peníze z prodeje, nějaká socializace štěňátek je jim putna, nevěnují jim čas, nesnaží se je učit a co nejlépe připravit pro nové rodiny - být štěně od zodpovědného chovatele, tak v tomto věku nejenže nedělá loužičky, ale už by mělo zafixované i základní povely.. naši fenku jsem si přivezla až ve 3 měs, loužičky také byly, zkoušela i na pelíšek, ale jen chvilku, dokud jsme se nesladily a hlavně, dokud nepochopila jaká cesta je ta správná.. výborně se mi s ní při výcviku pracovalo, neboť už od své mámy odkoukala jak to na světě chodí a povel "ke mě" měla ukázkový už v CHS..
přeji mamince hodně trpělivosti a štěndu co nejvíc pokroků v co nejkratším čase
Odpovědět